Ken je ZebraBook al? Het hoofdpersonage uit de boeken ken je ongetwijfeld! Want dat ben... jijzelf. Educatief, milieuvriendelijk en 100% Bel...

Elien speelt de hoofdrol

Ken je ZebraBook al? Het hoofdpersonage uit de boeken ken je ongetwijfeld! Want dat ben... jijzelf. Educatief, milieuvriendelijk en 100% Belgisch.

Het Belgische succesverhaal ZebraBook is opgericht door Marie Thibaut de Maisières. ZebraBook is een 100% Belgische uitgeversonderneming gespecialiseerd in het schrijven en produceren van gepersonaliseerde kinderboeken. De boeken vertellen een verhaal waarbij jouw kindje als hoofdpersonage een magisch en leerrijk avontuur beleeft. Ook wordt een persoonlijke toets aan het unieke kinderboek gegeven door in de titel de naam van het kindje te verwerken.


Het gamma kinderboeken bestaat uit drie thema’s.
* het dierenboek (0-4 jaar): de dieren uit het bos schenken aan de hand van een mooi versje het pasgeboren kindje elk een letter om zo het kindje een unieke naam te geven.
* het talentenboek (4-8 jaar): feeën kennen het kindje verschillende talenten toe die goed van pas komen in hun verdere leven en talenten zijn hierbij niet beperkt tot de klassieke stereotypen.
* het Europa tour boek (4-10 jaar): je kindje gaat doorheen Europa op zoek naar de 26 letters van het alfabet waarbij hij of zij de schoonheid van het diverse Euopa leert kennen.


 
Wat waren we blij dat we van ZebraBook een boek mochten personaliseren. Ik bekeek hier met Elien de verschillende boeken. Je kan ze online ontdekken en doorheen het hele boek bladeren. Toen ik Elien vroeg welk van de drie boeken ze het leukste vond, moest ze lang nadenken. En toen zei ze: "Ik wil ze allemaal!" En ik begreep haar, want de 3 boeken zijn om ter leukst. Ons kleine boekenmonster en ik hebben de boeken dan nog een tweede keer in detail bekeken. Als boekenmonster én grote dierenvriend, koos Elien uiteindelijk voor Het dierenboek.


Het moeilijkste zat erop: het boek kiezen. Vanaf dan was het een fluitje van een cent!De volgende opdrachtjes zijn een makkie:
* Vul de naam van het kind in.
* Datum van de verjaardag.
* Geslacht van het kind.
* Kies uw cover. Ook de cover van het boek kan je helemaal naar je hand zetten. Voor Het dierenboek konden we kiezen uit maar liefst 13 covers: kluut, walvis, eend, dolfijn, eekhoorn, roze flamingo, egel, merrie, koala, panda, stokstaartje, wallaby en zebra. Heel even twijfelde Elien tussen de zebra (want ze zit in de zebraklas) én de flamingo (al vele jaren haar lievelingsdier). Ze ging dan toch voluit voor de roze flamingo's.

Nu is je bestelling bijna klaar.
* Kies het soort omslag. Ga je voor de harde cover (heel chic!), betaal je € 39,50. De zachte cover (ook heel mooi!) kost je € 29,50. 
* Voeg een persoonlijk tekstje toe. Als je het boek kado wil doen, kan je nog een eigen tekstje toevoegen. Dat verschijnt dan vooraan in het boek.
* Ik wens een cadeauverpakking. Hiervoor betaal je € 1 extra.

Tot slot kan je nog kiezen voor de optie om enkel de voornaam op de voorkant van het boek te laten drukken, dat verandert niets aan het binnenwerk van het boek.


Na het betalen, nog even geduld én enkele dagen later ligt jouw eigen verhaal in je brievenbus. Elien was ape-trots toen ze 'haar boek' zag.


"Kijk mama, mijn naam staat erop!!" We doken meteen het boek in. De letters regenen uit de lucht! En elk dier popelt om zijn lievelingsletter te vangen.
Familie eend brengt de E.
De kleine lemuren geven de L door. 
De ibissen paraderen elegant met de I.
Twee schattige egeltjes snuffelen rondom de E.
De nyala's, een Afrikaanse antilopensoort, lopen met de N op hun rug.
Daarna staan ook alle dieren met de letters van de achternaam klaar.


Of we blij zijn met onze keuze van Het dierenboek? Het zal wel zijn! Dit boek wordt aangegeven als geschikt voor 0-4 jarigen. Maar ook 'bijna-6-jarigen' raken er niet op uitgekeken. In september start Elien aan haar carrière in de lagere school. Ze is dus helemaal in de ban van letters op dit moment. Ze vindt het dan ook geweldig om de letters te zoeken, te herkennen en er woorden mee te vormen. Dat haar eigen naam gevormd wordt in het boek, vindt ze geweldig!

Met ZebraBook wenst Marie op een subtiele manier zowel bij kinderen als volwassenen moderne thema’s zoals gelijkheid, ethiek en ecologie aan te kaarten en aan te zetten tot denken. Marie is er steevast van overtuigd dat kinderen aan de hand van boeken op een speelse en plezierige manier educatieve boodschappen aanleren. Stereotypen zijn niet aan de orde. Een kindje met twee mama’s of twee papa’s, een meisje dat dol is op voetballen of een jongen wiens lievelingskleur roze is, bij ZebraBook worden geen uitzonderingen gemaakt en hoort iedereen er bij. Bovendien draagt de uitgeversonderneming zijn steentje bij aan het milieu bij de samenstelling van de kinderboeken die volledig op maat gemaakt worden in Vlaanderen. 

De gepersonaliseerde ZebraBook kinderboeken worden reeds in 8 verschillende talen uitgebracht over heel Europa.Ohja, we hebben nog goed nieuws! Morgen mogen we op de blog een magisch gepersonaliseerd verhaal van ZebraBook weggeven! Hou ons in de gaten.Meer weten?
https://www.zebrabook.com