Binnenkort is iedereen toe aan een welverdiende vakantie. Naast de geplande zomerreis, trekken we er graag op uit voor een kortere trip di...

6 tips voor je zomeragenda

Binnenkort is iedereen toe aan een welverdiende vakantie. Naast de geplande zomerreis, trekken we er graag op uit voor een kortere trip dichtbij. Verfrissing opzoeken aan de kust, genieten van de natuur of feesten op festivals… We hebben 6 tips om je zomeragenda te vullen!

Verfrissing in het enige openluchtzwembad aan de Belgische kust
Het openluchtzwembad op het strand van Oostduinkerke is een unicum aan de Vlaamse kust. Met een 25 m zwembad, een ploeter- en kleuterbad, een waterspeelplaats en een ligweide zullen zowel jong als oud zich niet vervelen. Zeker voor families met kleine kinderen is het heerlijk vertoeven in het verwarmde strandbad! Voor meer informatie, klik hier.

Waan je als ontdekkingsreiziger in de Grotten van Han
In 1817 heeft men voor de eerste keer de Grotten van Han helemaal doorgestoken. Nu 200 jaar later kan je dit heugelijke event herbeleven, de man met de fakkel verwelkomt je, muziek van destijds speelt op de achtergrond, authentieke foto’s geven de sfeer weer… Nadien kan je genieten van een 4D spektakel; een sprookjesverhaal over dwergen, elfen,…  het wordt een betoverende zomer!
Geniet van het Engelse platteland
Met de interessante Gardens & Gourmet Pass heb je gratis toegang tot verschillende prachtige tuinen en krijg je interessante kortingen in kwalitatieve restaurants, tearooms en traditionele pubs. De Pass is beschikbaar voor vijf Engelse regio's - Kent, Essex, Hertfordshire, Cheshire en het Peak District en Derbyshire. Je kan ze hier online kopen.
De zomer is van Mechelen
Ook in Mechelen kan je een vakantiegevoel krijgen. Wie zomer zegt, zegt festivals. Daarom is Mechelen al enkele jaren the place to be voor muziekliefhebbers, feestvierders en cultuurliefhebbers. Dit onder de noemer “De Zomer is van Mechelen”. Met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers zorgt Mechelen voor de langste gratis festivalzomer! De grote afsluiter is uiteraard het weekendfestival Maanrock. Oogst je eigen zeevruchten
De Vendée ligt aan de Frans Atlantische kust en is vooral gekend voor zijn lange zandstranden en prachtige eilanden zoals Noirmoutier. Twee keer per dag is het laagtij op het eiland, dan staan de locals klaar met rubberen laarzen, een emmertje en wat materiaal om oesters te plukken of ‘coquillages’ te verzamelen. Sommigen nemen zelfs een flesje wijn mee om direct aan het aperitief te beginnen op het strand. Versere zeevruchten kun je niet vinden!Huisje aan zee
Vanuit een vakantiehuis aan zee geniet je van de zilte zeelucht en het geluid van de golven. Belvilla heeft een grote keuze aan dit soort vakantiewoningen aan zee, in heel Europa. Ook dichtbij, aan de Nederlandse kust bijvoorbeeld. Hier vind je ki-lo-me-ters lange zandstranden waar je zelfs in de zomer een plekje voor jezelf vindt. Nu kan dat ook nog eens aan een voordelige prijs met de Zonnige Zomerdeals!