Louise is geen fan van groentjes, dat is voor mama Annelies al langer duidelijk. Zou de spiraalsnijder SPIRALFIX daar verandering in brengen...

Spiraalsnijder krijgt plekje in de kast

Louise is geen fan van groentjes, dat is voor mama Annelies al langer duidelijk. Zou de spiraalsnijder SPIRALFIX daar verandering in brengen? We zijn benieuwd.


De spiraalsnijder SPIRALFIX mag zeker niet ontbreken in de keuken van groenteliefhebbers. De SPIRALFIX is gebaseerd op het principe van een puntenslijper en slijpt groenten in een handomdraai in heerlijke groentespaghetti. Je groentjes gepresenteerd als pasta, misschien wordt dan zelfs de meest vieze eter een groot groenteliefhebber?


"Zonder veel verwachtingen begonnen we aan dit avontuur", vertelt mama Annelies. Louise houdt niet van groenten. "Zou deze spiraalsnijder daar verandering in brengen? De eerste keer maakte ik zelf spiraaltjes van courgette. Die presenteerde ik als 'spaghettisliertjes' bij de tomatensaus. Geen succes bij Louise..."

Tot Louise zelf de handen uit de mouwen mocht steken. "De tweede keer mochten Louise en zus Marie helpen sliertjes maken. Dat was plezant!


"En het resultaat? Louise wilde de sliertjes wel opeten. Niet dat ze nu de grootste fan is van courgette, maar ze at ze toch flink op!"


"Graag zouden we deze zomer onze slaatjes afwerken met de spiraalsnijder. Want een worteltje in een sliert kan toch niet anders dan lekkerder zijn dan een gewoon gesneden wortel. Dat proberen we dus zeker nog uit!"


De bediening is makkelijk, comfortabel én veilig: open het deksel, stel de gewenste dikte met het draaiwieltje in en vul de box met de gewenste groente. Sluit het deksel en draai de zwengel met lichte druk.
"De snijder snijdt makkelijk sliertjes. Je stukken groenten die erin moeten, mogen wel niet te groot zijn. Je kan goed druk zetten. Er zijn vier verschillende snijtanden, waardoor je diverse patronen kunt krijgen."


De groentespiralen vallen in de meegeleverde antislip-opvangbak. "Zonder dit bakje lukt het niet om spiraaltjes te maken. Het afwassen ging vlot. Best wel meteen na het snijden doen. Ik denk dat als je te lang wacht, je de achtergebleven stukjes groente er niet makkelijk meer uit krijgt."

"Deze spiraalsnijder heeft alvast een plaatsje gekregen in de kast. En de courgettespaghetti is een nieuw receptje op ons menu dat nog vaak zal terugkomen! Nu uitkijken naar de zomer om ook de rauwe sliertjes te proeven!"

Wordt vervolgd... 

De adviesverkoopprijs van deze SPIRALFIX GEFU 13410 bedraagt € 41,95. Verkooppunten vind je over heel België. Enkele voorbeelden: Collishop, Cook&Serve, Walter Van Gastel, Euronics, Jef Pelckmans, Dhondt Interieur, Euroflora, Intratuin, ...
* SPIRALFIX GEFU 13410 Meer weten?
 
https://www.gefu.com/nc/en/kitchen-tools/chopping/detail/spiralschneider-spiralfix.html
info@codera.be