Sinds gisteren kan je RINTJE zien op het grote scherm. Elien en Lore leerden dit schattige hondje vorige week kennen. En geloof me, het was ...

Rintje, ons nieuw vrintje

Sinds gisteren kan je RINTJE zien op het grote scherm. Elien en Lore leerden dit schattige hondje vorige week kennen. En geloof me, het was liefde op het eerste zicht!

Misschien ken jij Rintje al? Van de bekende Ketnet animatiereeks? Of van de boeken van Sieb Posthuma?

Wij kenden Rintje nog niet... We waren er erg benieuwd. Op Youtube vonden we 2 filmpjes: Oppassen en Durven. Elien en Lore bekeken de filmpjes en waren het helemaal met elkaar eens: 'Wij willen meer van Rintje zien!'.


En dat deden we! Deze Vlaams gesproken film van 44 minuten bundelt 9 charmante en speelse verhalen:
* Oma's ei
* Auto
* Kapper Rintje
* Oppassen
* Circus Rintje
* Stormschoenen
* Prikje
* Ik zie, ik zie
* Verjaardag


Rintje is een ondeugend hondje dat samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z’n vrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling. En op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen. Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen.

 
Elk verhaaltje duurt een 5-tal minuutjes. En dan begint er weer een nieuw. Na elk verhaaltje zei Elien: "Ik denk dat er nog eentje komt." 8 keer had ze gelijk... en toen was het gedaan. Dat vond ze jammer. Ze had gerust nog even willen blijven zitten voor nog meer Rintje. 

Welk van de 9 verhaaltjes ze het mooist vonden? Dat vroeg ik de meisjes na de film. En weer waren ze het gloeiend eens: "Allemaal, mama!". En ik kan mijn meisjes geen ongelijk geven. Elke aflevering is even vrolijk, speels, kleurrijk en grappig. 

Dé ideale film voor peuters en kleuters, omdat alle onderwerpen erg herkenbaar zijn voor de kleintjes. De afleveringen zijn telkens korte stukjes, maar dat stoort niet. Er is voldoende rode draad doorheen de verhalen.


In de zaal zaten ook enkele grote namen: vlak achter ons zat Jelle Cleymans, de stem van Rintje. Ini Massez zat ergens helemaal vooraan. Zij vertolkte de mama. De andere stemmen werden ingesproken door: Clara Cleymans, Jonas Geirnaert, Sien Eggers, Barbara Sarafian en Ivan Pecnik. Sien Eggers als oma: geweldig! En Jonas Geirnaert als Tobias: hilarisch!

Onze favoriet? Rintje natuurlijk! 

De 2 regisseurs gaven een woordje uitleg bij het maken van de film. Rintje bestaat echt! Het is geen computergestuurd wezentje, maar een echt hondje. Een piepklein hondje met een skelet dat pootjes, kopje, lijf én staart kan bewegen. In alle richtingen. Elk personage én elk decorstuk werd handgemaakt. Elk beeld werd gefotografeerd. Op één dag kan 1 regisseur 12 seconden film maken. Ongelooflijk! Hier zit veel werk in!

Na de film maakten we kennis met de makers van de film en met Rintje én al zijn vriendjes. We aten lekkere koekbotjes, zoals Rintje ze graag eet, en we maakten leuke knutselwerkjes.Je kan kennismaken met Rintje in UGC Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Aarschot, Lommel, Roxy Koersel, Euroscoop Genk, Siniscoop Sint-Niklaas, Lumière Brugge, Cartoon's Antwerpen, Studio Skoop Gent, Cinema Zed Leuven, Buda Kortrijk, Cinema Central Ninove, Studio Geel en Cinema Aventure Brussel.


Meer weten?
www.jekino.be/rintje