We stuurden Norah naar de Gentse middenstad voor een lekkere Italiaanse kookworkshop met Kookanje.

Lekkerste pizzadeeg ooit

We stuurden Norah naar de Gentse middenstad voor een lekkere Italiaanse kookworkshop met Kookanje.

Hannah Pector is een collega-blogger. Haar blog vertelt over alles wat in en rond haar keuken gebeurt. Je vindt er allerlei tips & tricks om samen te koken, samen boodschappen te doen en samen te proeven. De receptjes op de blog zijn niet alledaags en zeker het proberen waard! 

Sinds kort organiseert Hannah ook kookworkshops voor kinderen van 4 tot 8 jaar in Eetcafé Toreke in Gent.

"Ik had er veel zin in om pizza te maken. Ik dacht dat we alleen dat gingen doen. Maar we hebben veel meer gedaan dan pizza maken!", zegt proefkonijn Norah. 


Mama's en papa's worden ontvangen met een kopje thee of koffie en een stuk taart. Je kan meekoken, gezellig bijpraten met andere ouders of je kind brengen en weer komen ophalen. Jij beslist. "Mijn mama vond de locatie super en ze zei dat we nog eens gaan!"

"Eerst hebben we het pizzadeeg zelf gemaakt, gekneed en gevormd. Dan moest het rusten. Ondertussen hebben we veel verschillende soorten verse groenten, olijven en ananas gesneden. We mochten ook kaas raspen. Wie klaar was, mocht zelf zijn onderlegger stempelen. En dan las Hanne een heel mooi boek voor over een pizzabakker.""Toen het deeg klaar was met rijzen, mochten we het uitrollen en beleggen met alles wat we maar wilden. Terwijl de pizza's in de oven zaten, maakten we nog hele mooie lieveheersbeestjes-toastjes. Ohja, en bijna vergeten... we persten sinaasappels en citroenen voor zelfgemaakte limonade", lacht Norah.Tijd voor de beoordeling
* sfeer en gezelligheid: "super"
* eten: "zeer goed en lekker"
* lesgeefster: "hele leuke en rustige mevrouw"
"Het was het lekkerste pizzadeeg dat ik ooit heb gegeten! Het was heerlijk!"De workshop in 5 woorden omschrijven? Dat doe Norah zo: "Super, tof, leuk, lekker én fantastisch!" Een aanrader? "Zeker wel, het was een hele leuke namiddag!"

Kookanje organiseert regelmatig kookworkshops voor kinderen van 4 tot 8 jaar in Gent. Deelnemen kost € 14 per kind (koffie/thee en taart voor één begeleider, drankje, mini-pizza, hapjes en receptenfiche inbegrepen). Voor een speciale gelegenheid of een feestje werkt Kookanje een workshop op maat uit.


Meer weten?
http://www.kookanje.be/workshops/