30 jaar Flik Flak. Flik Flak leerde mij 28 jaar geleden de klok lezen. En vele jaren later, zullen mijn meisjes de klok leren lezen... ook m...

Hoera voor Flik Flak!

30 jaar Flik Flak. Flik Flak leerde mij 28 jaar geleden de klok lezen. En vele jaren later, zullen mijn meisjes de klok leren lezen... ook met de wereldberoemde wijzers van Flik Flak. Ik zie ze nog zo voor me! 30 jaar Flik Flak. Pure nostalgie! 


Flik Flak ontstond in 1987 in Biel, Zwitserland. Klok lezen: een hele opgave! Sinds dag 1 is Flik Flak overtuigd dat kinderen spelenderwijs heel veel kunnen leren. Dat werd de missie van Flik Flak. En die missie is nooit veranderd. Stijl, kwaliteit, plezier en onderwijs gaan hand in hand en zijn de redenen dat Swiss al 30 jaar aan de top staat van de horloge-industrie. Vandaag de dag is Flik Flak nog steeds dé favoriete horloge van de kleintjes én de enige kinderhorloge gemaakt in Zwitserland. 


Wat er dan zo leuk is aan Flik Flak? Deze Zwisterse* horloges zijn educatief*, speels, kleurrijk, schokbestendig* én heel betaalbaar. Wat wil je nog meer? Ohja, ze zijn waterdicht* én de horloges met een bandje van textiel kan je zelfs wassen* op 40°C. 

* Zwitsers: Elk Flik Flak-horloge is van Zwitserse makelij en krijgt de hoogste score voor kwaliteit, tot helemaal in het nauwkeurige kwartsmechanisme binnenin.
* educatief: De horloges hebben een duidelijke wijzerplaat en een kleurcode waarmee je intuïtief het verschil leert tussen uren en minuten. 
* schokbestendig: Het mechanisme zit veilig opgeborgen in een sterke kunststof kast, verborgen achter een afwasbare beschermplaat van kunststof. 
* waterdicht: Flik Flak-horloges zijn waterdicht tot 3 bar, dus geen smoesjes meer om een douche te vermijden! De kinderen kunnen natuurlijk zwemmen en plonzen in het water! 
* wasbaar: Wanneer kinderen buiten hebben gespeeld, gaan hun kleren achteraf meestal rechtstreeks de wasmachine in. En hun Flik Flak-horloge met textielbandje kan gewoon mee in de trommel. Flik Flak is het enige kinderhorloge dat een normale cyclus van 40°C overleeft. Stop het horloge met een textielbandje in een sok en het kan in de machine. Behandel het als de rest van uw was: scheid wit van kleuren om de regenboog op zijn plaats te houden.
* betaalbaar: Vanaf 35 euro heb je een Flik Flak rond je pols. 


Bij een verjaardag hoort een groot feest én veel kadootjes. Flik Flak viert deze 30ste verjaardag met kinderen van over de hele wereld. Een online film, een verjaardagscollectie met 18 nieuwe horloges én een selfie-wedstrijd. Het is tijd om tijd kado te doen!

De designs zijn ontwikkeld voor verschillende leeftijdsgroepen. De nieuwe collectie voor de jongste kinderen kent leuke en kleurrijke prints van onder meer cupcakes, drankjes en ballonnen. Grote broer en zus kunnen rekenen op stijlvolle kleuren, volwassen materialen en ontwikkelen zo hun eigen stijl. 


Klok lezen; kan ook leuk zijn! Bij elke Flik Flak zit een leuk spelletje op papier om samen met mama, papa of de juf en meester te leren klok lezen. Online kan je met de app (nog niet in Nederlands, wel in andere talen) aan de slag. De app toont hoe makkelijk klokkijken kan zijn. Flik en Flak leren je op een speelse manier de getallen, de uren en de minuten af te lezen. In geen tijd leer je zo te zien hoe laat het is. 

Flik en Flak dagen ons uit... om de klok te leren lezen. En wij? Wij gaan die uitdaging héél graag aan. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
Meer weten? 
https://www.flikflak.com/nl

Foto's?
FlikFlak