Planckendael kondigt trots een Europese primeur aan. Binnenkort spot je geblokte dieren in het park: Nature Connects – Art with LEGO® bricks...

Geblokte dieren in Plankendael

Planckendael kondigt trots een Europese primeur aan. Binnenkort spot je geblokte dieren in het park: Nature Connects – Art with LEGO® bricks.


Staat daar dan een levensgroot sneeuwluipaard zomaar langs dat pad? Ja, hoor! Het is één van de dieren van Nature Connects – Art with LEGO® bricks, de expo in Planckendael van dieren gemaakt van LEGO®-blokjes. Meer dan een miljoen blokjes zelfs! Planckendael heeft de Europese primeur van deze bejubelde openluchtexpo. Nature Connects won al de harten van het Amerikaanse publiek en nu is het onze beurt.Van donderdag 1 juni tot zondag 17 september 2017 krijgt je bezoek aan Planckendael deze extra dimensie. Naast onze echte dieren zal je er 40 levensgrote dierenbeelden tegen het lijf lopen. De tentoonstelling Nature Connects is gemaakt door artist Sean Kenney. In totaal bestaan zijn kunstwerken uit exact 1 129 500 blokjes. Zag je ooit al zoveel LEGO®-blokjes bij elkaar?
Sean Kenney koos ervoor om bedreigde of uitgestorven diersoorten te bouwen. Ook de natuur is opgebouwd uit ontelbare bouwsteentjes en samen vormen ze een mooi en evenwichtig geheel. Kenney wil met zijn tentoonstelling aantonen dat de natuur en de verschillende ecosystemen naadloos in elkaar passen, net als een sculptuur gemaakt van LEGO®-blokjes.
Ben je een LEGO®-fanaat of kijk je met nostalgie terug op de tijd dat je met de bouwblokjes in de weer was? Of ben je gewoon een enorme dierenfan? Mis dan deze unieke tentoonstelling niet en ga in Planckendael genieten van deze indrukwekkende dieren uit LEGO®-blokjes!

Meer weten?
https://www.planckendael.be/nl/

Foto's?
Sean Kenney