Ken je de opschepperige eend Solan, de verlegen egel Ludwig en de vriendelijke uitvinder Reodor al? De drie vrienden brachten een nieuwe fil...

De Grote Kaasrace

Ken je de opschepperige eend Solan, de verlegen egel Ludwig en de vriendelijke uitvinder Reodor al? De drie vrienden brachten een nieuwe film uit. Ik verzamelde drie vrienden om te gaan kijken: Elien, Sien en Lore. Eigenlijk vier vrienden, want Jules was er ook bij.


Elien en Lore kenden Solan, Ludwig en Reodor al van De Sneeuwmachine. We stuurden toen ook Lene om de film te gaan beoordelen. Haar mening lees je hier.

Toen Jekino ons vroeg of we naar De Grote Kaasrace wilden gaan kijken, waren we meteen enthousiast. Toen was er even een afweging: zoals elk jaar gaan supporteren voor papa op de 10 miles of voor het eerst gaan supporteren tijdens De Grote Kaasrace. Papa gunde ons een uitstapje naar de bioscoop en vond het helemaal niet erg dat we hem niet aan de zijlijn zouden toejuichen. We gingen dus naar de première van De Grote Kaasrace. En dat bleek de juiste beslissing. Want papa liep nóg sneller dan vorige jaren. Hij moest ons nu niet zoeken tussen al die supporters aan de kant én hij moest niet vertragen voor die high five. 

De meisjes zochten een plekje uit en waren helemaal klaar voor De Grote Kaasrace. Zeker na dat lekkere Babybelletje uit de goodie bag. Solan, Ludwig en Reodor moeten samen aan de slag om de inwoners van een naburig dorp te verslaan in de grote kaasrace. Daarbij zijn alle middelen toegestaan. Met de overmoedige Solan aan het roer, staat er veel meer op het spel dan enkel een bol kaas. Het wordt een gevaarlijke race over ravijnen en bevroren meren en door bossen vol hongerige beesten.

De inzet? Hun eigen woning! Er stond dus erg veel op het spel!


De film is spannend van begin tot eind. Toen de spanning te snijden was, sprong Sien recht. "Een film loopt altijd goed af", riep ze door de bioscoopzaal. Maar ze leek er toch niet helemaal zeker van. Wij ook niet trouwens. We gaan je nog niet verklappen wie uiteindelijk De Grote Kaasrace wint. Daarvoor moet je de film gaan zien. We kunnen je wel vertellen dat het einde op zijn minst... verrassend is!
De drie meisjes hadden een duidelijke voorkeur voor de ploeg van Solan en Ludwig. De andere mannen vonden ze maar niks. Sien vond Ludwig het leukst, "omdat die zo schattig is". Elien vond Solan het leukst, "omdat die zo hard zijn best deed onderweg".

Deze vrolijke én spannende film zorgt voor heel wat plezier! De meisjes moesten geregeld lachen met de stomme stoten van Ludwig, de nieuwe, gekke uitvindingen van Reodor én het doorzettingsvermogen van Solan. De streken van de tegenpartij vonden ze erg gemeen! "Je mag niet vals spelen", zei Lore nog.De Grote Kaasrace is een ode aan de fantasie en het talent om onder alle omstandigheden het hoofd boven water te houden. En als de nood het hoogst is… heeft Reodor altijd wel een slimme uitvinding achter de hand.


De film speelt in volgende zalen: Kinepolis Antwerpen, UGC Antwerpen, Mechelen, Studio Skoop Gent, Euroscoop Genk, Maasmechelen, Cartoon's Antwerpen? Cinema Zed Leuven, De Keizer Lichtervelde, Buda Cinema Kortrijk, Cinema Central Ninove en Roxy Koersel. Vanaf zondag 7 mei kan je de film ook bekijken in UGC Turnhout, Aarschot en Lommel.

Bekijk hier alvast de trailer.


Meer weten?
www.jekino.be/degrotekaasrace


Foto's?
Jekino