Onlangs zat er een pakketje zonnebrillen in de brievenbus. Op de zon hebben we even moeten wachten, maar nu is ze er! Ze straalt! (En wij oo...

Cool, stevig én 100% bescherming

Onlangs zat er een pakketje zonnebrillen in de brievenbus. Op de zon hebben we even moeten wachten, maar nu is ze er! Ze straalt! (En wij ook.)

Kinderoogjes zijn kwetsbaar voor veel licht en UV-straling. Hoe dat komt? Omdat hun pupillen groter zijn dan de onze. Hun ooglens heeft minder beschermend pigment. We moeten hun oogjes goed beschermen tegen het zonlicht. Want teveel zonlicht kan leiden tot permanente schade aan de oogjes. Een goede zonnebril uitkiezen is daarom van groot belang!

Horizane ontwikkelde 100% UV-beschermende zonnebrillen voor kids van 2 tot 12 jaar. Inspiratie deden de ontwerpers op in het oerwoud. Met modellen als Purple Butterfly, Zanimaux Tiger, Black Cat en Camouflage Army ben je instant klaar om op safari te gaan. 

Elien en Lore mochten allebei een brilletje uitkiezen. Moeilijke keuze met zoveel leuke modelletjes. Alle brillen werden één voor één aangeklikt en bestudeerd. De keuze was weldoordacht. Elien ging voor de zwarte bril met aan de binnenzijde een poezenprint. "Ahja, want ik ben de poes (symbool) in de klas."Lore heeft een maatje kleiner en had keuze uit andere modelletjes. Zij ging voor de felblauwe bril. "Want blauw is, samen met roze, mijn lievelingskleur."


Op design krijgen deze brilletjes alvast een dikke 10/10! Ze zien er superleuk uit.
Schattig en stijlvol.
Speels en vrolijk.
Sportief en kleurrijk.
 
Ze zijn mooi, maar zitten ze ook goed? Ja hoor! Het brilletje van Elien past als gegoten. Het brilletje van Lore is nog een tikkeltje te groot. Niet zo erg, dan heeft ze er nog lang plezier van.


Maar zijn ze ook stevig? Want bij Elien en Lore moet het tegen een stootje kunnen. Ze zijn, hoe moet ik het zeggen, niet altijd even voorzichtig met hun spullen. De monturen zelf zijn uiterst soepel. Toen Lore Eliens bril wilde opzetten en Elien op het laatste moment van gedacht veranderde, hadden ze allebei een oor vast. Een oor van dezelfde bril. En ze trokken, elk aan hun eigen oor. En de poezenbril overleefde! Oef! De glazen van polycarbonaat zijn supersterk. Onbreekbaar! Precies wat wij nodig hebben.
 

 Oké, ze zijn mooi en stevig. Maar voldoen ze ook aan de richtlijnen? Het Oogfonds adviseert om op volgende zaken te letten:
* "De Bril is UV 400 of geeft 100% UV-bescherming. Dat wil zeggen dat de glazen het UV-licht grotendeels tegenhouden.": check!
* "De glazen en het montuur moeten goed passen: groot genoeg om te voorkomen dat het UV-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.": check!
* "De zonnebril heeft een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding. Bescherming 0 wil zeggen tot 20% absorptie van het licht en bescherming 4 wil zeggen 92-97% lichtabsorptie. Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden, een zonnebril met markering CE3.": check (CE4, dus optimale lichtabsorptie)
* "De glazen moeten van onbreekbaar polycarbonaat zijn.": check!

Laat de zomer maar beginnen! Zon én watermeloen, meer hebben wij niet nodig!

Horizane: mooi, stevig én uitstekende bescherming. Dat je kinderen er cool uitzien, is mooi meegenomen! Odile, de krokodil? Saartje, het slingeraapje? Raf, de giraf? Je spot ze allemaal in de jungle. Wil je helemaal jungle proof zijn? Vergeet dan je zonnebril niet!

De brillen zijn te koop voor € 19,99 (inclusief jungle proof opbergdoos) bij de apotheek en de betere babyspeciaalzaak.


Meer weten?
horizane.eu