BRU is, net als wij, fan van de lente. Een sprankelend seizoen. BRU wil iedereen doen stilstaan bij het ontluiken van dit nieuwe seizoen. ...

Tijd om te zaaien

BRU is, net als wij, fan van de lente. Een sprankelend seizoen. BRU wil iedereen doen stilstaan bij het ontluiken van dit nieuwe seizoen. Hoe dan? Door je aan te sporen je eigen kruiden te kweken. Lore en ik gingen de uitdaging aan.


Gemiddeld 50 jaar. Het varieert, de tijd dat het natuurlijke mineraalwater van BRU nodig heeft om zijn unieke smaak en natuurlijk parels te ontwikkelen. BRU neemt zijn tijd. Heel bewust. Een luxe die niet iedereen gegeven is, want we lijken allemaal tijd te kort te komen. En dat terwijl de heerlijkste dingen in het leven tijd vragen: een goede fles wijn, een gezellig etentje, parelend mineraalwater van BRU, ... Hoog tijd dus om écht tijd te nemen, meent BRU. Geen beter moment om daarmee te beginnen dan de lente! 


De lente is bij uitstek het meest sprankelende seizoen. De natuur herleeft, de temperatuur stijgt, dieren ontwaken uit hun winterslaap, ... BRU is fan van het voorjaar en wil iedereen even, en liefst nog langer, doen stilstaan bij het ontluiken van dit nieuwe seizoen. Hoe dan, vraag je je af? Door je aan te sporen je eigen kruiden te kweken. Iets dat de nodige aandacht en, je raadt het al, tijd vraagt. 

We kregen een mooie doos van BRU thuisgestuurd met 2 flessen erin. Een plastic fles en een mooie glazen versie. In de doos zaten ook 2 zakjes zaadjes en potgrond. In mei kopen we altijd een reeks kruiden in het tuincentrum. Die planten we in onze grote kruidenbak, zodat we de hele zomer kunnen genieten van verse kruiden. Zelf kruiden zaaien... dat hebben we nog niet gedaan. Aan de slag dus! We dronken de fles BRU eerst met z'n allen leeg. Lekker lichtbruisend. We hebben zelf geen bruiswater in huis en de meisjes vinden het altijd de max als ze een glaasje 'spuitwater' krijgen. De parels van BRU zijn trouwens puur natuur. Wanneer het water ontspringt aan de bron is het lichtbruisend. Uniek! 

Daarna sneed ik de fles in 2 en we haalden er papa bij om een gaatje in de stop te maken. Dat deed hij met zijn boormachine. Lore deed wat water in de onderkant van de fles en we zetten de bovenkant van de fles er ondersteboven in. Dan potgrond toevoegen. Daarna de zaadjes planten. We hadden een zakje basilicum en dille. 

Water geven. Dat moeten we voortaan regelmatig doen. De fles staat binnen op de vensterbank. Lekker warm. Zou het lukken? We houden jullie op de hoogte!

Wil je zelf ook aan de slag gaan? Je vindt BRU nu in een Limited Edition Spring verpakking: parelend mineraalwater vergezeld van een pakje basilicum- of dillezaadjes én een handleiding om je eigen kruiden te zaaien in een lege BRU-fles. De speciale verpakking komt bovendien ook met een resem inspirerende tips & trickx en 'kruidige' recepten die je kan terugvinden op www.bru.be


Meer weten?
www.bru.be
www.facebook.com/bruwater
www.instagram.com/bruwater