Een hamertje, spijkertjes en leuke figuurtjes. Meer heeft je kleine timmerman niet nodig om vrolijke figuurtjes in elkaar te steken. Wij b...

Hamertje tik in vrolijke lentekleuren

Een hamertje, spijkertjes en leuke figuurtjes. Meer heeft je kleine timmerman niet nodig om vrolijke figuurtjes in elkaar te steken. Wij bezorgden Deborah een vrolijke set lentevlinders van Haba. Timmeren maar!

"Toen ik de doos van het nagelspel had bovengehaald, stond Deborah direct te springen om te kijken wat mama nu weer in petto had voor haar", vertelt mama Sylvie. 

En dit Hamertje Tik is er niet zomaar eentje. De vrolijk gekleurde plaatjes toveren in geen tijd vrolijke lentevlinders op de kurkplaat. In dit setje zit een kurkplaat, houten hamertje, spijkers en gekleurde voorbeelden. 26 stuks in totaal.


"Eens alles grondig was uitgepakt, begon Deborah al onmiddellijk figuurtjes te maken. De mooie roze kleuren spraken haar aan en het duurde niet echt lang vooraleer de eerste figuren tevoorschijn kwamen."

"Eens de figuur mooi op het plankje ligt en de nageltjes in de gaatjes zitten, is het 'hamer-tijd'. Dit lukte eerst niet zo goed, de hamer sloeg telkens naast het nageltje. Of Deborah sloeg net niet hard genoeg om helemaal door het plankje te kunnen gaan." Gelukkig kon mama dan helpen. "Uiteindelijk kunnen we zeer fier zijn op het resultaat. En dan beginnen we gelijk aan een nieuwe figuur. Wat hebben we ons toch zeer goed geamuseerd met het hamerspel.
En omdat oefening veel doet, kon Deborah tegen dat het tweede figuurtje klaar was, al flink zelf de nageltjes perfect kloppen
", vertelt mama. 


Mama Sylvie moet dochter Deborah goed in de gaten houden wanneer ze alleen aan de slag gaat. "Dan verdwijnen de nageltjes en vind ik ze overal terug, waar ze eigenlijk niet moeten liggen."Deborah heeft de smaak in ieder geval goed te pakken. Ook op school. "De juf zei dat ze het ervoor op school nooit bekeek en nu vraagt ze veel om met een hamerspel te mogen spelen. Dank jullie wel voor het leuke hamerspelletje. Deborah vond het echt super leuk om te doen!!!"

De richtprijs van Hamertje Tik Lentevlinders bedraagt € 19,95. Er is ook een maxi versie. Die vind je hier.Meer weten?
https://www.haba.de/nl_BE/speelgoed/hamertje-tik-lentevlinders/p/002377