Zaterdagnamiddag ging in Kinepolis Antwerpen de familiefilm Cloudboy in een volle zaal in première. Regisseur Meikeminne Clinckspoor en de V...

Cloudboy, zo leuk!

Zaterdagnamiddag ging in Kinepolis Antwerpen de familiefilm Cloudboy in een volle zaal in première. Regisseur Meikeminne Clinckspoor en de Vlaamse acteurs Daan Roofthooft en Geert Van Rampelberg, maar ook de Zweedse jonge cast Ayla Nutti en Joakim Trägårdh die speciaal voor de gelegenheid waren overgevlogen, waren aanwezig. En Getest op kinderen natuurlijk ook! We stuurden Maxim, Jelle en Marieke op pad.

Het talrijk opgekomen jonge publiek werd hartelijk verwelkomd door gastvrouw Tania Kloek en genoot zichtbaar van de sfeer van een échte première, tot tevredenheid van Vlaamse producente Katleen Goossens. 

"Wij mochten ook naar de première van Cloudboy! We vonden het in de auto al spannend. Met onze snoepjes en ons drankje in de hand zochten we een leuk plaatsje uit. Op de voorlaatste rij helemaal in het midden, perfect! Na de speech begon de film. We werden meegesleept in en spannend familieavontuur vol rendieren en rennen, leuk!", vertelt mama Ellen.Cloudboy volgt de 12-jarige stadsjongen Niilas (Daan Roofthooft), die bij zijn papa (Geert Van Rampelberg) woont. Zijn Zweedse mama Katarina (Sara Sommerfeld) kent hij nauwelijks. Niilas moet, tegen zijn zin, tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen.

"Niilas moet een zomer bij zijn mama, stiefzus en halfbroer doorbrengen. Hier heeft hij absoluut geen zin in. Zweden is helemaal anders dan België, maar hij leert er meer over zijn mama. Hij moet zijn schrik voor elanden en rendieren overwinnen. Om zijn broer te helpen stort hij zich in het avontuur", vat Maxim de film kort samen.


Maxim, Jelle en Marieke vonden het een super-leuke film. "Het was een grappige, spannende, maar vooral heel mooie film. Jelle vond Niilas in het begin wel erg stout. Maxim vond het grappig en Marieke vond dat de rollen heel goed verdeeld waren", vertelt mama Ellen. 

Het leukste personage? "Niilas, Pontus en Sunnà vonden we elk op hun eigen manier geweldig. Pontus vonden we grappig, Niilas herkenbaar, zeker omdat hij altijd wegliep en Sunnà aardig én speelde veel komedie."


"Na de film werd de cast en crew voorgesteld, er werden bloemen uitgedeeld en er klonk veel applaus. We vonden het leuk om de acteurs in het echt te zien. We kregen handtekeningen van de 3 hoofdacteurs én de regisseur en konden zelfs een stukje van de film naspelen."Het was een grappige, spannende maar vooral heel mooie film. Een echte aanrader, omdat hij zo leuk is!"

Het avontuurlijke Cloudboy is een jeugdfilm zoals er in België nog nooit één werd gemaakt. Met haar bruisende langspeelfilmdebuut over kinderen in de vrije natuur, sluit regisseur Meikeminne Clinckspoor aan bij de grote Scandinavische kinderfilmtraditie. "Diep vanbinnen ben ik nog steeds Pippi Langkous of Ronja de Roversdochter die probeert haar verhaal te vertellen."Cloudboy is vanaf vandaag in de Vlaamse bioscopen te zien. De film krijgt ook een internationale première op TIFF Kids van het Toronto International Film Festival.  


Meer weten?
https://youtu.be/VfzK8rD-m7E
www.cloudboy.be
www.jekino.be/cloudboy
facebook.be/cloudboythefilm