Het zijn donkere dagen: weinig zon, gure wind en veel regen. Ideaal weer om naar een schimme n spel te kijken. Zet je op je gemak. Kinderen ...

Vakantietip: Schimmenspel maken

Het zijn donkere dagen: weinig zon, gure wind en veel regen. Ideaal weer om naar een schimmenspel te kijken. Zet je op je gemak. Kinderen in de zetel. Mama achter de poppenkast. En het zal niet lang duren... of de rollen draaien om.


Ik kwam het al een paar keer tegen op Pinterest: een schimmenspel. Superleuk én makkelijk om zelf te maken. Een ideetje voor deze vakantie dus. Je kan een schimmenspel maken van een (schoen)doos of je kan je poppenkast als decor gebruiken. We kleefden 2 bladen kalkeerpapier aan elkaar en aan de poppenkast.

We sneden een aantal beren uit hard wit papier en plakten ze met een stukje plakband op een houten stokje. Ook verschillende Playmobil-figuurtjes mochten mee figureren in ons verhaal. Dan een pillamp richten op de achterkant van de poppenkast. En klaar! Ik bracht het verhaal "Klein konijn en de Rommelbeer". Klein konijn en Lowieke werden gespeeld door Elien en Lore, 2 Playmobil-meisjes. De echte meisjes vonden het hilarisch zichzelf bezig te zien om het podium.Na het verhaaltje, moest ik onmiddellijk plaats maken. Elien wilde een verhaaltje brengen. Grappig om te zien hoe hun fantasie dan helemaal op hol slaat. Echt mooi om zien. En niet veel later, speelde ook Lore haar eigen versie van het verhaal.