‘Bilzen Mysteries’, het Europese lichtspektakel waarbij acteur Jan Decleir een tijdreis maakt in het Belgische kasteel Alden Biesen, zet Pas...

Originele paasstunt: lichtgevende paaseieren

‘Bilzen Mysteries’, het Europese lichtspektakel waarbij acteur Jan Decleir een tijdreis maakt in het Belgische kasteel Alden Biesen, zet Pasen op een zeer originele manier in: op zaterdag 15 april opent de topattractie de poorten van de betoverende kasteeltuin speciaal een half uurtje vroeger zodat kinderen na zonsondergang naar hartenlust kunnen zoeken naar... lichtgevende paaseieren.

Landcommanderij Alden Biesen heeft internationale allure gekregen nu het sinds kort de nieuwe toeristische topattractie in België is geworden. Op minder dan vier maanden tijd verwelkomde ‘Bilzen Mysteries’ meer dan 14 000 bezoekers.


De 21ste-eeuwse technologie, op een authentieke wijze gebracht in een eeuwenoud decor met de Belgische acteur Jan Decleir als virtuele gids, lokt veel bezoekers en is uniek in Europa,” zegt Frank Anthierens, een van de bezielers van ‘Bilzen Mysteries’. “Het is een ongezien wandelparcours dat na zonsondergang 800 jaar geschiedenis tot leven brengt met hoogtechnologische licht-, geluid- en beeldeffecten. Juist daarom willen we Pasen op een even gepaste en creatieve manier inzetten. Op 15 april openen we een half uur vroeger de deuren en nodigen we gezinnen uit voor de meest originele paaseierenzoektocht van hun leven: namelijk met lichtgevende eieren die verstopt liggen in de kasteeltuin. Omdat ‘Bilzen Mysteries’ een lichtspektakel voor het hele gezin is, is dit het perfecte decor voor een unieke paaseierenzoektocht. Natuurlijk zullen er ook echte chocolade eitjes en paashazen verstopt liggen in de tuin voor de kleine zoetekauwen,” aldus Anthierens.


De lichtgevende paaseierenzoektocht zelf is gratis bij aankoop van een ticket voor de nachtwandeling van ‘Bilzen Mysteries’. De ticketprijs is aan normaal tarief:

* kinderen tot 6 jaar: gratis
* jongeren van 6 tot 18 jaar: € 12
* volwassenen: € 15

De deuren van ‘Bilzen Mysteries’ openen op 15 april uitzonderlijk al om 20 uur. De paaseierenzoektocht zelf gaat door van 20u30 tot 21 uur. Vanaf 21u10 start de attractie ‘Bilzen Mysteries’. Inschrijven voor de paaseierenzoektocht kan hier.
Meer weten?
www.bilzenmysteries.be

Foto's?
©Valentin Jacobs