Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand staat Ketnet deze maand in het teken van boeken en leesplezier. Er zijn heel wat redactionele initia...

Ketnet lanceert leesapp 'Ketnet Dub'

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand staat Ketnet deze maand in het teken van boeken en leesplezier. Er zijn heel wat redactionele initiatieven, maar kers op de taart is de gloednieuwe en gratis leesapp 'Ketnet Dub'. 


Ketnet Dub is een gratis app voor tablet. Kinderen kunnen de stem inspreken van één van de Ketnet-wrappers in drie verschillende animatiefilmpjes. Per animatiefilmpje is er de keuze tussen drie personages, elk volgens een ander leesniveau. Deze leesniveaus werden bepaald aan de hand van het AVI-systeem, dat ook in lagere scholen wordt gehanteerd.  



Ketnet Dub stimuleert kinderen om luidop te lezen. Onderzoek wijst namelijk uit dat luidop lezen helpt om beter te lezen. In het driedelige avontuur “Paniek in Hamsterdam” gaan de wrappers op zoek naar hun hamster ‘Hoera’, die uitgerekend op de verjaardag van Sarah verdwenen blijkt te zijn. 



De app werd ontwikkeld door Famous Grey, in samenwerking met Iedereen Leest en is beschikbaar in de App-store (voor Apple en Android).
 
Jeugdboekenmaand, dat is een hele maand lang leesplezier voor iedereen tussen 3 en 15 jaar. Organisator Iedereen Leest koos dit jaar voor het thema ‘M|V|X – je bent wie je bent’ en wil het hebben over jongens, meisjes en gender, maar ook over identiteit, jezelf kunnen zijn en anders zijn aanvaarden. En dat allemaal in boeken. De hele maand lang leeft Jeugdboekenmaand in scholen, bibliotheken, culturele centra en boekhandels. Auteurs en illustratoren trekken het hele land door om lezingen te geven, er zijn honderden activiteiten en kinderen kunnen aan de slag met het online bibspel. Alle info vind je hier




Meer weten?
http://dub.ketnet.be/
https://www.ketnet.be/ketnet-voor-ouders/ketnet-dub
Klik hier voor Ketnet Dub in Google Play.
Klik hier voor Ketnet Dub in App Store.

Foto's?
(c) VRT