Naar aanloop van de paasvakantie lanceert Technopolis een nieuwe rage: de Egg hop challenge. Wie een filmpje van zijn of haar eigen Egg hop ...

Egg hop challenge in Technopolis

Naar aanloop van de paasvakantie lanceert Technopolis een nieuwe rage: de Egg hop challenge. Wie een filmpje van zijn of haar eigen Egg hop op de Facebook-pagina van het doe-centrum post, wint een gratis toegangsticket voor de paasvakantie.


In 2016 werd de water bottle flip een virale hit. Inmiddels is het 2017 en is de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging, zo dacht Technopolis. Naar aanloop van de paasvakantie lanceerde het doe-centrum daardoor de Egg hop challenge. Die challenge houdt in dat je een hardgekookt ei vanuit een borrelglaasje naar een volgende borrelglaasje blaast. Zowel bezoekers als medewerkers in Technopolis namen alvast de proef op de som (bekijk hier het filmpje)."Door een heel interessant wetenschappelijk proefje als een uitdaging te formuleren, hopen we jongeren massaal aan het experimenteren én aan het denken te zetten. Bovendien past een uitdaging met eieren perfect binnen het kader van Pasen", liet Ester Blockx, Manager Marketing & Communicatie, weten.

Het wetenschappelijke principe kort toegelicht: door vanaf een vijftal centimeter kort en krachtig nét tussen het ei en het glas te blazen, pers je de lucht tussen het ei en het glas en verhoog je de druk in het glas.  Als gevolg van die drukverhoging, wordt het ei uit het glas geduwd. Afhankelijk van hoe hard je blaast en vanuit welke hoek, vliegt het ei verder of minder ver weg.
Wie een filmpje van zijn of haar egg hop op de Facebook-pagina van Technopolis plaatst, wint een gratis toegangsticket voor de paasvakantie.Meer weten?
https://www.technopolis.be/nl/fiche/egg-hop-challenge/

Foto's?
Technopolis