Toen we onlangs een pak Lu-koekjes kochten, zat er een leuk setje recepten bij. Eén van de receptjes was: "eetbare klei van Boudoir&quo...

Vakantietip: Boetseren met eetbare klei

Toen we onlangs een pak Lu-koekjes kochten, zat er een leuk setje recepten bij. Eén van de receptjes was: "eetbare klei van Boudoir". Een ideaal slecht-weer-projectje voor deze Krokusvakantie. Boetseren met eetbare klei, helemaal iets voor Lore!

De ingrediënten zijn erg eenvoudig: 1 pak Boudoir-koekjes, 100 gram amandelpoeder, 2 eiwitten en 2 tot 4 eetlepels vloeibare honing. De Boidoir-koekjes moet je verkruimelen tot poeder. Dat kan met een keukenrobot, staat in het recept. Maar aangezien ik hier thuis de keukenrobot ben, werden de Boudoirs platgestampt met de voet van de fles olijfolie. Het duurt iets langer, maar het resultaat is hetzelfde. 
Alle ingrediënten mogen samen in een kom. En vervolgens goed mengen.

Wanneer het deeg te droog/korrelig aanvoelt, mag je wat honing toevoegen. Wanneer het deeg te plakkerig/vochtig is, voeg je wat extra amandelpoeder toe. In geen tijd heb je een mooi bolletje "klei". Bij een deel van het deeg voegden we wat cacaopoeder toe, zo kreeg dat stuk een mooie bruine kleur. Klaar om te beginnen!


Iedereen kreeg een deel van beide kleurtjes. En rollen maar! Elien twijfelde even tussen een dinosaurus en een slang, maar koos uiteindelijk voor de slang. Lore en ikzelf gingen voor een beertje. De meisjes gingen enthousiast aan de slag. Af en toe moet je je handen lichtjes bevochtigen, zodat de klei niet blijft kleven. Het ging super! Ze vonden het geweldig. Lore vond het hilarisch dat ze, tussen het kneden van de klei door, haar vingers mocht aflekken. En af en toe (lees: regelmatig) verdween een stukje klei in de mondjes.

Elien werkte geconcentreerd aan haar slang. En met de overschot maakte ze nog een slang. 

Het resultaat mag er zijn. (volgorde: Lore, mama, Elien)

En het allerleukste was misschien nog het opsmullen van de creaties.

Zelfs tijdens het smullen, bleef Elien verder boetseren. Toen ze de helft van haar slang opgegeten had, maakte ze van de overschot een slak.


En toen de slak een kopje kleiner was, maakte Elien nog een klein hondje. 


En iets later... bleef er helemaal niks meer over.

Dolle pret, voor groot en klein: dé ideale bezigheid voor deze slecht-weer-vakantie. Zeker doen!