Na het overweldigende  succes van de tweejaarlijkse Move tegen Pesten in 2016 en in afwachting van de nieuwe editie in 2018 organiseert Ketn...

#smoeltegenpesten

Na het overweldigende  succes van de tweejaarlijkse Move tegen Pesten in 2016 en in afwachting van de nieuwe editie in 2018 organiseert Ketnet dit jaar een andere mobiliserende actie. Onder het motto “Trek een smoel tegen Pesten” roept Ketnet alle kinderen op om met een expressieve selfie een ludiek maar krachtig signaal te geven tegen pesten.

Vanaf vandaag trekt Ketnet samen met alle kinderen en een aantal BV’s een smoel tegen pesten. Het is heel eenvoudig: trek een smoel (alles kan, emojigewijs), maak een foto via de photobooth op ketnet.be op de Ketnet-app en toon dat je pesten niet ok vindt. De foto’s komen terecht op de ‘fotomuur’ op ketnet.be en worden ook opgehangen in de Ketnet-studio.

Daarnaast gaan de wrappers op pad met een mobiele versie van de photobooth. Ze trekken naar scholen en verenigingen en nodigen de kinderen ter plekke uit om een smoel te trekken tegen pesten. Het resultaat is te zien in drie reportages in de Ketnet-wrap tijdens de Week tegen Pesten.Ook een aantal BV’s trekt een smoel tegen pesten. Ze brengen daarnaast ook een persoonlijke getuigenis of boodschap over pesten.Verder besteedt Ketnet uiteraard ook redactionele aandacht aan het pest-probleem, met reportages en gesprekken in Karrewiet, Ketnet Swipe en de wrap.

Er worden ook een aantal lespakketten rond pesten en conflictbeheer op school ter beschikking gesteld van het onderwijs. Die werden ontwikkeld op initiatief van Ketnet in samenwerking met het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

De actie Trek een smoel tegen Pesten kadert in de Vlaamse Week tegen Pesten van het Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten. De Week tegen Pesten loopt van vrijdag 17 tot vrijdag 24 februari en focust dit jaar op de samenwerking tussen kinderen én volwassen in de strijd tegen pesten. #samentegenpesten is dit jaar dan ook het thema van de actieweek.Karrewiet reikte vandaag de ‘Pesten-dat-kan-niet-prijs’ uit aan het Sint-Andreasinstituut in Brugge. Dat is een bekroning voor de school met het strafste antipestbeleid. Het Sint-Andreasinstituut werd vandaag gehuldigd met een groot ‘galafeest’. Ook delegaties van negen andere scholen die ‘zilver’ wonnen in de Pesten-dat-kan-niet-Prijs, waren aanwezig. 

Vanaf vandaag tot vrijdag 24 februari besteedt de Ketnet-wrap heel wat aandacht aan de Week tegen Pesten en de actie Trek een smoel tegen Pesten. Met reportages, oproepen om mee te doen met de actie en gesprekken over pesten.  Op zaterdag 18 februari nodigen wrappers Sien en Sarah in Ketnet Swipe een bende Ketnetters uit in de studio om samen met hen een aantal stellingen rond pesten te bespreken. Later in de week komt ook antipest-experte Kristl Habils naar de Ketnet-studio voor een gesprek.
Meer weten?
ketnet.be

de Ketnet-app

Foto's?
VRT