Schoenenketen Brantano brengt tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten samen met vzw School Zonder Pesten een boek uit rond pestgedrag. Het resu...

Ook Brantano pakt pesten aan

Schoenenketen Brantano brengt tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten samen met vzw School Zonder Pesten een boek uit rond pestgedrag. Het resultaat, dat de titel ‘Mama, ze pesten me!’ kreeg, moet een hulpgids zijn voor ouders.

Wat doe je als je merkt dat je kind wordt gepest? Wanneer moet je je zorgen maken en ingrijpen? Wat doe je als ouder als jouw kind iemand anders pest? Met het boek ‘Mama, ze pesten me!’ wil Brantano als jarenlange partner van de vzw School Zonder Pesten samen een antwoord bieden op deze prangende vragen.

Kinderen zijn de belangrijkste doelgroep om duidelijk te maken dat pestgedrag niet oké is. Maar ook ouders staan vaak met hun handen in het haar en hebben heel wat vragen”, laat Brantanomarketinghoofd Roeline Ham weten.

De vzw School Zonder Pesten boog zich met haar eigen expertise over de inhoud, terwijl Brantano het project financieel mogelijk maakte. “Het doel van School Zonder Pesten en de waarden van Brantano sluiten naadloos op elkaar aan”, knikt Ham. “Toegankelijkheid en verscheidenheid, zonder al te veel gedoe en kapsones, zie je terug in het aanbod en medewerkers van onze keten en de initiatieven die we aangaan. Tenslotte is diversiteit een sterkte van de samenleving, en dat moeten we benadrukken. We hebben bij Brantano geëvalueerd hoe we pestgedrag kunnen aanpakken met een sterk initiatief. Zo werd het idee geboren om samen met de vzw het boek uit te geven.


Naar verluidt staat ‘Mama, ze pesten me!’ bol van tips en advies, al vindt de lezer er ook oprechte, mooie en minder mooie verhalen terug. “We willen vooral herkenbaarheid opwekken en tonen dat het een thematiek is die iedereen raakt”, licht Ham toe.

Brantano is al acht jaar vaste partner van School zonder Pesten vzw. De schoenenketen zamelt naar goede traditie twee keer per jaar oude schoenen in waarmee het 4 goede doelen ondersteunt. Een groot deel van de opbrengst gaat ook naar School Zonder Pesten, welke zijn dagelijkse werking ermee ondersteunt. Driekwart van de Vlaamse kleuter- en lagere scholen heeft al eens een  schoolvoorstelling over Victor en zijn vriendjes gehad in de klas. De kinderen leren wat een “goed gevoel” is, hoe je het kan uitdrukken, en wat je kan doen als je je niet zo goed voelt. Het thema pesten wordt op een leuke en educatief verantwoorde manier gebracht en vele kinderen en leerkrachten worden kapstokken aangereikt om verder mee aan de slag te kunnen.
 

Maar ook ouders zitten met vragen, waarop geen pasklaar antwoord bestaat. Daarom wil Brantano met het boek de handvaten bieden om met pestgedrag om te gaan. “Het resultaat van dit prachtige project is een houvast, met veel getuigenissen van andere ouders. Pesten bespreekbaar maken, voorkomen, bijsturen, en weten hoe je er als ouder mee kan omgaan. Dat is ons gezamenlijk idee achter dit boek”, aldus Ham.

‘Mama, ze pesten me!’

Borgerhoff & Lamberigts
€ 14,95 euro

Vanaf vrijdag 17 februari is het boek verkrijgbaar in alle Brantano-winkels en op brantano.be aan de voordeelprijs van 8,95 euro. Tot en met zondag 5 maart 2017 kan je het boek
ook bemachtigen in alle boekhandels aan de standaardprijs.Meer weten?
brantano.be

Foto's?
Brantano