Masha en de Beer kwamen zondag in hoogsteigen persoon naar Kinepolis om hun gloednieuwe avonturen op het grote scherm voor te stellen. Elien...

Masha en de Beer naar de bioscoop

Masha en de Beer kwamen zondag in hoogsteigen persoon naar Kinepolis om hun gloednieuwe avonturen op het grote scherm voor te stellen. Elien en Lore nodigden beste vriendinnetje Sien uit voor een beregezellig weekend.


We kregen een uitnodiging om naar de première van ‘Masha en de Beer’ te gaan. Geen seconde twijfelden we. Natuurlijk zouden we gaan! Alleen... papa, die kon niet mee, en we hadden 4 tickets. Polsen bij Sien, het beste vriendinnetje van Elien? Ook Sien twijfelde geen moment. Omdat we al om 10 uur in Kinepolis moesten zijn, stelden we voor dat Sien zaterdag al kwam. 

We besloten om er een beregezellig weekend van te maken. We trokken naar het bos. Daar hing ik razendsnel 8 beertjes in de bomen. De meisjes gingen 'op berenjacht'. Bij elk beertje hoorde een opdracht:
- Beren eten graag honing. Proef zelf ook eens.
- Maak samen de puzzel van Winnie the Pooh-beer.

- Wat doen beren als ze jeuk hebben? Probeer zelf eens.
- Beren kunnen zich goed verstoppen. Verstop je beertje voor de anderen.

- Beren eten insecten, vis, planten, zaden, grassen, noten, ... Verzamel wat eten voor de beer.
- Beren houden een winterslaap. Maak een hol voor de beer.
- Zing het liedje 'Ik zag 2 beren'.
- Brul zoals een beer.


De beloning na 8 succesvolle opdrachten? Een beren-koekje natuurlijk! Terug thuis, maakten we beren-cupcakes. Heel eenvoudig, we kleurden een deel van de marsepein met een beertje cacao. De oogjes en het neusje zijn chocoladedruppels. Met allerlei ronde uitstekers (ja, ook het dopje van de fles olijfolie en van de lippenbalsem) maakten we de cirkeltjes. Tot slot nog een mondje maken met een schrijfstift.'s Avonds aten we, hoe kan het ook anders, zelfgemaakte pizza's in berenvorm. En als dessert een lekkere cupcake. Zondagochtend, de 3 beren waren vroeg uit bed. We beslisten om een berenkroon te maken. En dan was het tijd om te vertrekken. Sien en Elien kropen gezellig in de fietskar. Lore sprong op de fiets. Richting Kinepolis.

Elien en Lore wisten niet goed wat ze mochten verwachten. 'Masha en de Beer' waren nog onbekenden voor ons. Sien vertelde enthousiast over het hele kleine meisje (echt, heel klein) en de grote beer. Ze doen altijd gekke dingen! We waren net binnen, of Sien zag Masha en de Beer al staan. Ze liep er razendsnel naartoe en gaf Masha een dikke knuffel. Elien en Lore wilden liever niet op de foto. Ze zijn niet zot (en dat is zacht uitgedrukt) van zo'n grote figuren. Na wat aandringen gingen we dan toch met z'n allen op de foto. Sien, Masha, Elien, mama, Lore en de beer. Zie je de angst in de ogen van mijn meisjes. Ze zoeken de dichtstbijzijnde vluchtroute, dat is duidelijk.

Wat werden we in de watten gelegd: koffiekoeken, taarten, chocolade en fruitsap. Jammie! We maakten kennis met collega-mamablogger MamaExpert en zoontje Dominic. Na het heerlijke ontbijt, trokken we naar zaal 11 voor de première. Bij het binnengaan werden de drie meisjes nog getrakteerd op een leuk boek én een reep chocolade van Masha en de Beer. Ik mocht meteen het eerste verhaaltje voorlezen.

En toen... toen begon ‘Masha en de Beer’. De veelbekroonde Russische animatieserie ‘Masha en de Beer’ werd bedacht en geregisseerd door Oleg Koezovkov, Andrej Dobroenov en Dmitri Lovejkois. De kinderserie bestaat uit meer dan zestig episodes en kent al enkele jaren een wereldwijd succes. De reeks wordt ondertussen in 50 landen uitgezonden en telt al meer dan 4,9 miljoen Facebookfans. ‘Masha en de Beer: naar de bioscoop’ is een compilatie van niet eerder vertoonde afleveringen. We maakten kennis met het ondeugende peutermeisje Masha en de ontsnapte circusbeer Mishka.Elien vindt de figuurtjes geweldig. "Masha is super-schattig en Beer is super-lief." Kiezen wie van de 2 figuurtjes het leukst is, dat lukt niet. "Allebei even leuk." Sien heeft een lichte voorkeur voor het vrolijke meisje Masha, zeker na die dikke knuffel van daarnet.

Masha en Beer, het is een top-duo. Masha is een ondeugend meisje dat niet kan stilzitten en houdt van avontuur. Ze speelt graag poppenkast en poetst haar tanden als een grote meid. Mishka is een circusbeer op rust en doet het ook echt rustig aan. Deze stoere beer is bang van muizen en doet alles om Masha gelukkig te zien. Dit vrolijk duo beleeft samen knotsgekke avonturen.De film duurt ongeveer 65 minuten en bestaat uit een compilatie van gloednieuwe afleveringen van telkens zo'n 7 minuten. Ideaal als eerste bioscoopervaring voor je kleuter. Elien en Lore vinden de film perfect van duur. Ze blijven mooi stilzitten in hun zachte bioscoopzetel en kijken geboeid. Ook Sien kijkt enthousiast mee, maar springt af en toe toch even recht. En dat kan perfect, want na 7 minuten is de aflevering gedaan. Komt het 'startscherm' terug en kondigt Masha het volgende filmpje aan. Ideaal om heel even die beentjes te strekken.

Sien vond de aflevering met de muis het allerleukst. Niemand gelooft toch dat die stoere, grote beer bang is van een kleine muis. Maar ja hoor, de grote middelen worden ingeschakeld om de muis het huis uit te krijgen. En dat lukt niet zo vlot. Hilarisch, vonden de meisjes het. Elien vond het laatste stukje het mooist. Aan het eind is er een liedje waarin Masha de wereld rondom haar wat meer kleur geeft. Ze schildert alles én iedereen. Ik vond de aflevering over het gamen de moeite! Masha heeft een computerspelletje en maakt ruzie met konijn. Beer pakt het spelletje af en begint te gamen... Hij weet van geen ophouden. Hij raakt vermoeid, dat zie je aan zijn bloeddoorlopen ogen, al zijn spaargeld gaat naar nieuwe spelletjes, ... Masha haalt er de dokter bij en wanneer dat niet blijkt te helpen, roept ze alle dierenvrienden bij elkaar om Beer tot orde te roepen. Gelukkig blijkt dit alles een droom van Beer. Ideaal om je kinderen aan te tonen dat teveel televisie, computer, ... niet goed is. (Weet je nog van de Beer...)

De Krokusvakantie komt eraan... Wat dacht je van een beregezellige dag? Op berenjacht, cupcakes bakken, een berenkroon maken én naar de film. Masha en de Beer natuurlijk!

De avonturen van Masha en de Beer zijn vandaag, op woensdag 22 februari, en de hele krokusvakantie op groot scherm te zien in het Nederlands (Kinepolis Brussel, Antwerpen, Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent, Hasselt en Leuven) en in het Frans (in Kinepolis Brussel, Imagibraine en Luik). Een ticket voor ‘Masha en de Beer: naar de bioscoop’ is aan de reguliere bioscoopprijs en is te verkrijgen via de Kinepolis website.Meer weten?

https://kinepolis.be/nl/films/masha-en-de-beer-naar-de-bioscoop