Antwerpen heeft er vanaf 21 februari een nieuwe hotspot bij in de Wilde Zee: Emma’s Kitchen. Het concept is heel eenvoudig: gezonde, betaalb...

Fastfood, het kan ook gezond

Antwerpen heeft er vanaf 21 februari een nieuwe hotspot bij in de Wilde Zee: Emma’s Kitchen. Het concept is heel eenvoudig: gezonde, betaalbare maaltijden die binnen de twee minuten op je bord liggen. Fastfood, maar dan lekker én gezond. Zouden Elien en Lore dit nieuwe concept weten te smaken?


Op maandag 20 februari, één dag voor de opening voor het grote publiek, deed Emma’s Kitchen voor ons haar deuren al eens open. Na school, fietsten we met een grollende maag richting Antwerpen. Midden in de Wilde Zee vind je Emma's Kitchen in de Groendalstraat. Gezellig, verkeersvrij en tussen exclusieve, hippe winkels.

Gezellig, dat is het binnen ook! Er zijn verschillende leuke hoekjes om plaats te nemen. Ze nodigen één voor één uit. Dus we probeerden ze effectief ook allemaal: de hoge tafels met barkrukken aan de zijkant, de lange tafels, de kleine ronde tafeltjes of de knusse tafels met banken. Het interieur is sober, maar tegelijk stijlvol. Je kan je kinderen hier 'loslaten', zonder het risico dat ze die dure vaas breken, het servies tegen de grond zwieren of die mooie, dure staande lamp omstoten.

We werden ontvangen door zaakvoerder Pascal Cleppe. "Doordachte combinaties, natuurlijke ingrediënten en gezonde vetten: daar draait het bij ons om", vertelt hij. Dit nieuw restaurantconcept dat bewijst dat fast food niet ongezond hoeft te zijn. "Gezonde voeding is relevanter dan ooit. Het succes van Tournée Minérale en gezonde kookboeken zijn hier maar enkele voorbeelden van. Toch gaan we maar al te vaak voor een snelle, gemakkelijke snack van de broodjesbar op de hoek. Emma’s Kitchen is een plek waar je lekker, snel en voedzaam kan tafelen."

En dat hij de ideale gastheer is, daar overtuigt Pascal Elien en Lore in geen tijd van. Ze kregen allebei een Maracuja (€ 2,50) aangeboden, een organisch én fairtrade limonade met passievrucht van Sri Lanka en mango van India. Ondertussen mochten de meisjes proeven van "oats cookie" (€1,80), havermoutkoekjes.

De limonade én de koekjes gingen vlot naar binnen. Het drankje deed Elien denken aan kinderchampagne: lekker zoet én licht sprankelend. Heerlijk. En de koekjes? Die waren al snel op. Pascal had het ook gezien en verving de lege schotel door een bakje caramel popcorn (€ 3,90). Ook de popcorn, gemaakt op basis van maïs, kokosolie, esdoornsiroop, kokosbloesemsuiker en zout werd vlot weggewerkt. 

Of de meisjes ook een gerecht wilden proeven? Dat moesten we hen geen 2 keer vragen. Emma's gehaktballetjes in tomatensaus met een volkorenpasta (€9). "Wie is Emma eigenlijk?", wilde Elien weten. Emma staat hier niet in de keuken, maar is al jaren de meest populaire meisjesvoornaam in ons land. Ook in heel wat andere landen vind je veel Emma's. Daarom kozen Pascal en zijn zakenpartners voor deze herkenbare naam.Elk gerecht wordt à la minute bereid in de open keuken. De snelheid waarmee gerechten bereid worden, hoort helemaal geen invloed te hebben op de voedingswaarde”, stelt Pascal. Deze keuken probeert lege voedingsstoffen zoals bewerkte suikers te vermijden. Voedselgroepen worden niet volledig uitgesloten maar Emma’s Kitchen gaat op zoek naar voedzame alternatieven. “Voedingsstoffen zoals vetten zijn niet per sé slecht. Alles hangt af van hoe je voeding combineert.”

Er werd lekker gesmuld. Niet uit een bord, maar uit een bakje. Met mes en vork van plastic. Allemaal wegwerpmateriaal. Ja, inderdaad. Maar... helemaal biologisch afbreekbaar. Echt alles: de bekertjes, het bestek, de flesjes, de bakjes, ...

Ook mama kreeg iets lekkers gepresenteerd. Ik koos voor de Fluffy green chicken (€8,90), een smeuïg wokgerecht met blokjes kip en wokgroentjes. Dit alles werd gemengd in een groene currysaus op basis van kokosmelk.Ik kreeg er een Funny Bunny (€3,80) bij, een lekker sapje met 3 wortels, 1 appel en 1 stukje gember. Helemaal mijn ding. En na een keer (en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer) proeven blijkbaar ook helemaal naar de zin van de meisjes. Wat heb ik gesmuld van mijn wokgerechtje. Heerlijk.Zo moeder, zo dochters. Het allerbelangrijkste van de maaltijd vinden wij 3 toch het dessert! Als kers op de taart bood Pascal ons proevertjes aan van de 100% natuurlijke dessertjes van Madam Bakster. Alle taarten zijn vrij van geraffineerde suiker, dierlijke producten en artificiële smaak- of bewaarmiddelen. We proefden een stukje Sunny Lemon Pie (€5,90), op basis van avocado, citroen en rode vruchten. Ook de Lively Chocolate Pie (€5,50) op basis van pure chocolade, popcorn en pecannoten en de Caramel Chocolate Bar (€2,50) mochten we proeven. Eerlijk? Om duimen en vingers af te lekken. Verrassende smaakcombinaties, en zo lekker!

Fastfood betekent: aanschuiven met een plateau voor je maaltijd én achteraf je afval in de grote bak zwieren. De meisjes ruimden met veel plezier de tafel af en namen allebei een plateau richting de grote vuilbak.

‘Eat good, feel good’, het motto van Emma's Kitchen zit helemaal goed. De gerechten zijn betaalbaar, gebalanceerd, snel klaar (binnen 2 à 3 minuten), verfijnd, verzorgd én superlekker. Onze complimenten aan de chef!

Trek je een dagje de stad in met (of zonder) kinderen? Zoek je een gezond, betaalbaar, verrassend én lekker adresje (ook meeneem)? Duik dan zeker de Wilde Zee in richting Emma’s Kitchen. Voor 10 à 14 euro krijg je een maaltijd inclusief drankje. Goede combinaties, natuurlijke ingrediënten, gezonde vetten, glutenvrij, vers, voedzame én vullende gerechten.


Meer weten?
http://www.emmaskitchen.be