Een goed begin is het halve werk. En het vinden van informatie en antwoorden begint ook voor kinderen op het web. Daarom zijn de vernieuwde ...

Van Dale-woordenboeken nu ook online

Een goed begin is het halve werk. En het vinden van informatie en antwoorden begint ook voor kinderen op het web. Daarom zijn de vernieuwde Van Dale Jeugdwoordenboeken Nederlands nu ook online te gebruiken.

De woordenboeken zijn speciaal gemaakt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Ze bevatten naast heldere woorduitleg op leeftijdsniveau ook illustraties, uitdrukkingen, spreekwoorden, werkwoordrijtjes en hoorbare uitspraak voor de jonge taalleerders.

Wat betekent coupe of diagnose? Hoe schrijf je cacao of sfinx? Hoe spreek je melange of caravan uit? In de online-app kunnen kinderen op hun eigen begripsniveau snel de juiste spelling, betekenis en uitspraak van moeilijke woorden vinden. Voor leerlingen van 10 tot en met 12 jaar zijn ook spreekwoorden en uitdrukkingen en werkwoordrijtjes opgenomen. De woordenboeken bieden daarnaast hulp bij het maken van een spreekbeurt of werkstuk door verwante woorden: zoek je bijvoorbeeld op vogel dan vind je meteen alle vogelsoorten die in het woordenboek zijn opgenomen.

Door een fris uiterlijk en goed leesbare teksten zijn deze online-woordenboeken voor kinderen prettig te gebruiken. Ze zijn te raadplegen op alle soorten schermen, zoals digiborden, pc’s, tablets en smartphones.

Het pakket Van Dale Online op school Jeugdwoordenboeken Nederlands bevat het Junior- en Basiswoordenboek Nederlands en het Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands. Meer informatie over schooltoegang vind je hier. Een individuele jaartoegang voor thuis is voor € 9,99 te koop in de webwinkel van Van Dale.