Januari wordt een drukke fictiemaand bij Ketnet. De Ketnet-kijkers kunnen kennismaken met maar liefst drie nieuwe Vlaamse fictiereeksen. En ...

Ketnet zet het nieuwe jaar in met veel eigen fictie

Januari wordt een drukke fictiemaand bij Ketnet. De Ketnet-kijkers kunnen kennismaken met maar liefst drie nieuwe Vlaamse fictiereeksen. En dat is geen toeval, want Ketnet vindt het erg belangrijk om te investeren in fictie van eigen bodem. Niet alleen omdat die erg populair is, maar ook om jong talent kansen te geven.


Vanaf maandag 9 januari is er een dagelijkse afspraak met Trix en 4eVeR. Eind januari kunnen de Ketnetters kennismaken met de gloednieuwe detectivereeks De regel van 3S.

4eVeR is de 'opvolger' van de succesreeks D5R. Realistische fictie bleek de afgelopen jaren dé ideale manier om moeilijke thema's bespreekbaar te maken bij kinderen en jongeren. 4eVeR volgt het wel en wee van de vier vrienden en hun gezin. De gezinnen zijn verschillend van samenstelling en achtergrond. Emma, Lore, Gamil en Robin zijn kind aan huis bij elkaar. De jongeren en hun familie beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Kortom: het leven zoals het is. 4eVeR is een fictiereeks, maar het zou net zo goed human interest kunnen zijn. Ketnet werkte daarvoor opnieuw samen met de experten van Awel, die op basis van hun ervaring met jongeren uit het leven gegrepen thema’s aanreikten en de scenaristen hielpen bij het uitwerken van de verhaallijnen.  
Net als bij D5R wordt ook in 4eVeR volop gebruik gemaakt van sociale media en digitale toepassingen. De tieners communiceren vaak met elkaar via een groepsapp. Dat kan je als kijker in beeld mee volgen tijdens de afleveringen (in split screen). Maar ook als 4eVeR niet wordt uitgezonden blijven de jongeren actief op de app, en ook dat is te volgen via ketnet.be en de Ketnet-app. Wie de chat-gesprekken, doorspekt met extra video’s en afbeeldingen, online volgt, ontdekt nog meer over de verhalen die zich in de reeks afspelen.  
In Trix volgen we drie jonge vrienden, Lien, Leonard en Luca, die door de bekende goochelaar Steven Delaere (bekend van Belgium’s Got Talent) worden ondergedompeld in een wereld vol goocheltrucs en magie. Hij leert hen alle tips & trics en stuurt hen op pad om op locatie te oefenen. Maar er hangt nog meer magie in de lucht, en hier begint de fictie,  want Steven wordt zelf betoverd door Louise, de mama van Luca (gespeeld door Katrijn Van Bouwel, vooral bekend als de festivalfee in 1000 zonnen). Vanaf maandag 9 januari om 17u30. (maandag tot donderdag).Niet alleen Lien, Leonard en Luca leren goochelen in Trix, ook de Ketnetters zelf. Elke week maken ze kennis met een nieuw goochelprincipe. Bovendien wordt er wekelijks een truc uitgelegd en aangeleerd, in verschillende stappen. Trix is een reeks die inspeelt op de nieuwsgierigheid van kinderen naar goochelen. Maar tegelijkertijd trekt Trix de kijkers mee in een avontuur van leeftijdsgenoten die zich enorm goed amuseren, met en zonder goochelen!
De regel van 3S is een gloednieuwe detectivereeks die zich afspeelt aan de kust en de sfeer van de zee, surfen en fun combineert met humor en suspense. Naast jong talent maken ook heel wat bekende namen hun opwachting in de reeks.
Vanaf maandag 30 januari om 18u15. (maandag tot donderdag, herhaling telkens de dag erna om 18 uur).
De regel van 3S is een gloednieuwe detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener met een heel eigen logica. Door zijn impulsieve karakter wordt Dries ongewild geconfronteerd met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt. Slaagt Dries er wel in om met zijn eigen deductiemethode, ‘de regel van Dries’, de zaak op te lossen? De rol van Dries wordt vertolkt door de jonge Samuël Anastasi. De beste vrienden van Dries zijn Roos, een blind meisje met veel inzicht (gespeeld door Dorien De Clippel), en IT-freak Hassan (Yassine Ouaich). Naast jong talent maken ook heel wat bekende namen hun opwachting in de reeks.Fictie is een belangrijke pijler voor Ketnet”, zegt netmanager Maarten Janssen. “Het is de ideale ontspanning voor kinderen, maar ook een manier om moeilijke thema’s bespreekbaar te maken. Dankzij sterke fictie van eigen bodem blijft Ketnet bovendien een motor voor de Vlaamse productiesector, en een unieke kweekvijver voor jong talent."Meer weten?
https://www.ketnet.be/


Foto's?
Ketnet