Elien is een moeilijke eter... En geloof me, dat is nog erg zacht uitgedrukt. Ik ben voortdurend op zoek naar creatieve ideeën om ze te ver...

Een leuke manier om je groenten te eten

Elien is een moeilijke eter... En geloof me, dat is nog erg zacht uitgedrukt. Ik ben voortdurend op zoek naar creatieve ideeën om ze te verrassen aan tafel.In mijn zoektocht om groenten origineel op tafel te toveren, kwam ik My Vegetable van Domo tegen. Een nieuw hulpje in de keuken!


Spiraalsnijders zijn erg hip, ontdekte ik tijdens mijn online zoektocht. Om heel eerlijk te zijn, tot voor kort wist ik eigenlijk helemaal niet wat een spiraalsnijder was. My Vegetable van DOMO, de eerste elektrische spiraalsnijder op onze Belgische markt doet een nieuwe wereld voor me opengaan. En wat voor één! Een wereld van gezonde, eenvoudige, verrassende, vernieuwende én vooral lekkere gerechtjes.

Met My Vegetable maak je makkelijk gezonde groentespaghetti voor originele variaties in je maaltijd. Ideaal voor:
* een gezonde twist in Italiaanse pasta's
* vervanging voor noodles in wokgerechten
* perfect om mooi te dresseren
* én een leuke manier om je groenten te eten


Dit DOMO-toestel ziet er erg leuk uit: compact, leuk kleurtje én praktisch. Wanneer ik een nieuw product uitprobeer, kan het voor mij niet snel genoeg gaan. Ik heb dan echt geen zin om uren in een handleiding te moeten lezen voor ik aan de slag kan. Na een korte blik op deze handleiding, had ik meteen door hoe het toestel werkt. My Vegetable is een eenvoudige keukenmachine met 6 extra attributen: 3 verschillende mesjes, het deksel met vulopening, een voedselduwer én een kom.

De werkwijze is heel erg makkelijk. Zet het toestel aan en stop een stuk fruit of groente van 2,5 tot 6 cm dik in de vulopening. Groenten die breder zijn dan 6 cm, snijd je gewoon in kleinere stukken, zodat het in de vulopening past. Dan met de voedselduwer druk zetten op je groente of fruit en voor je het weet, zitten de leuke slierten in de pot onder het mesje. 

Dankzij de 3 mesjes kan je 3 verschillende soorten slierten snijden:
* cappellini: extra dunne slierten
* spaghetti: dunne slierten
* tagliatelle: dikkere slierten 


Wij probeerden al verschillende groenten: wortel, courgette, komkommer, (zoete) aardappel, broccoli, rammenas, pastinaak, ... Het lukt allemaal. We aten al regelmatig heerlijke courgetti, spaghetti van courgette. Hier vind je leuke receptideetjes. Andere topgerechtjes waren deze noodels van zoete aardappel met kip en tomatensaus.


Of deze noodels van pompoen met panchetta en een gepocheerd eitje. Persoonlijk vond ik deze combinatie van komkommer met surimi ook erg lekker! En wat me telkens opvalt, bij vrijwel ieder gerecht dat we al uitprobeerden, is de korte bereidingstijd. Je snijdt de groenten in geen tijd en het klaarmaken zelf gebeurt ook erg snel, aangezien de gaartijd redelijk kort is voor deze fijngesneden groenten. En de afwas achteraf? Die valt ook best mee. 


Met My Vegetable kan je zoveel meer dan je op het eerst zicht denkt. In de bib vond ik dit boek. Het boek staat boordevol leuke en verrassende recepten. Zo maakte ik bijvoorbeeld de broccolipasta. Want ja, ook broccoli gaat makkelijk door de spiraalsnijder. Tot nu toe gooide ik de steel van de broccoli altijd weg. Ik had er nog nooit bij stilgestaan dat je die gewoon ook kan opeten. De harde stukken eraf snijden, schillen én door de My Vegetable. Resultaat? Een heerlijke broccoli-pasta met broccoli-roosjes én spek.


Je hoeft niet meteen een receptenboek in huis te halen, wanneer je je een My Vegetable aanschaft. Je krijgt er immers een klein en fijn receptenboekje bij. En op internet vind je massa's leuke receptjes. En wanneer je op Engelstalige websites zoekt, vind je er nog veel meer.  

De spiraalsnijder is ook geschikt om rauwe groentjes te 'raspen'. Elien is zot van worteltjes. En zeker als het lange sliertjes zijn! Heel eenvoudig, maar het oogt speciaal en feestelijk. Zonder moeite...


De wortelsliertjes komen ook regelmatig in de brooddozen terecht. 


Of de My Vegetable ook nadelen heeft? Hmm, misschien eentje. Je hebt telkens wel een stukje van 2 cm over dat niet tot slierten gesneden wordt. Of dat stukje dan onbruikbaar wordt? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Elk nadeel heb zijn voordeel, weet je wel. Ik draai die stukjes mee in de soep of ik decoreer er  de gerechtjes mee, want deze overschotjes zien er eigenlijk op zich ook erg leuk uit. Het lijken net torentjes. Elien heeft al heel wat worteltorentjes in haar brooddoos zien belanden. 


Ik kijk al uit naar de zomer. Lekker buiten eten: slaatjes en bbq. Heerlijk! En volgende zomer gaat dat eens zo snel en eens zo mooi gepresenteerd worden. Dankzij My Vegetable. Wortels manueel raspen, ik vind er niks leuk aan. Onze groenterasp werd daarom bedankt voor bewezen diensten en onze nieuwe spiraalsnijder neemt het raspen voortaan over: snel, makkelijk én eenvoudig.

Hoe de meisjes reageren? Die vinden het ge-wel-dig natuurlijk! De eerste keer experimenteerde ik met wortel. Het waren grote wortels. Het waren dus hele lange slierten. Elien kon het maar niet geloven. We namen allebei een kant van de wortelsliert vast en, echt waar, we konden er mee springtouwen. Heel even maar, want met eten spelen... dat mag eigenlijk niet! Of Elien nu meer groenten eet? Nee, dat (nog) niet. Maar ze proeft nu wel van alles! 


My Vegetable zorgt voor een extra belevenis aan tafel. Groentjes zien er plots veel lekkerder en speelser uit! Lore heeft al heel wat groenten geproefd die ze anders niet zou proeven, denk ik. Ze was fan van de zoete aardappel en de courgetti. 
 

En het wordt voor Lore helemaal geweldig wanneer ze op het idee komt om armbandjes te maken van haar worteltjes. En weet je, als ze ieder armbandje daarna opeet, dan is dat nog wel oké he?
Ons nieuw keukenhulpje My Vegetable is getest én goedgekeurd. Meer zelfs... we zouden hem niet meer kunnen missen!

De elektrische spiraalsnijder My Vegatable van Domo is verkrijgbaar in groene of rode uitvoering. De prijs is afhankelijk van het verkooppunt en schommelt rond € 50.


Meer weten?
http://domo-elektro.be/HOME/PRODUKTEN