Op 1 januari 2017 werd Boekbaby’s omgedoopt tot Boekstart, een naam die kort en krachtig zegt wat Iedereen Leest met het programma wil berei...

Boekbaby's werd Boekstart

Op 1 januari 2017 werd Boekbaby’s omgedoopt tot Boekstart, een naam die kort en krachtig zegt wat Iedereen Leest met het programma wil bereiken: voor elk kind een start met boeken mogelijk maken, uiteraard zo vroeg mogelijk.

Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe vormgeving, dus kregen alle materialen een nieuw kleedje: illustrator Benjamin Leroy en huisvormgever Kris Demey leverden prachtig werk.

Boekstart brengt niet alleen boeken in gezinnen met kinderen tussen 0 en 2,5 jaar, maar wil ook de deskundigheid in interactief voorlezen van professionelen en vrijwilligers die met en voor kinderen werken verhogen en de netwerken tussen lokale bibliotheken en kinderopvang, Huizen van het Kind en andere lokale partners versterken. Samen voor een stimulerend taal- en leesklimaat!Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

Elien en Lore kregen als peuter een bon bij Kind & Gezin. Die bon konden we omruilen in de bibliotheek voor een boekenpakket van Boekbaby's: een tasje met verschillende leuke kinderboekjes. Fantastisch vonden we dat! De bibliotheek hield er alvast 2 enthousiaste (en trouwe) klanten aan over! Benieuwd of Boekstart ook bij jou in de gemeente pakketten uitdeelt? Lees het snel hier


Meer weten?
http://boekstart.be

Foto's?
Iedereen Leest