Op woensdag 7 december verscheen 'Three Generations' in de Belgische zalen. Deze grappige en ontroerende familiefilm gaat over een t...

Three Generations, ontroerende familiefilm

Op woensdag 7 december verscheen 'Three Generations' in de Belgische zalen. Deze grappige en ontroerende familiefilm gaat over een transgender die samen met naaste familieleden, haar moeder en grootmoeder met deze ingrijpende verandering probeert om te gaan.


De spontane tiener Ray (Elle Fanning) leeft samen met haar alleenstaande moeder Maggie (Naomi Watts) en haar levendige oma Dolly (Susan Sarandon) in New York. Wanneer Ray, die al van jongs af aan weet dat ze in het verkeerde lichaam geboren is, besluit om een jongen te worden, moet de hechte familie om leren gaan met deze ingrijpende verandering.


Dolly, die zelf lesbisch is, vindt het moeilijk te accepteren dat ze nu een kleinzoon heeft en Maggie wordt als moeder gedwongen om grote beslissingen te nemen. Om de transformatie in gang te zetten moeten ze de vader van Ray opsporen zodat hij zijn wettelijke toestemming kan geven voor de geslachtsverandering.


De familieband: de band tussen dochter, moeder en grootmoeder staan centraal in deze film. Benieuwd of de film geschikt is voor jou tieners?
Bekijk dan hier alvast de trailer.