Kerstfilm JULIUS IN WINTERLAND gaat woensdag 7 december in release. Getest op kinderen stuurde Mauro en Noa al in oktober op prospectie tijd...

Leuke, gezellige gezinsfilm voor de kerstperiode

Kerstfilm JULIUS IN WINTERLAND gaat woensdag 7 december in release. Getest op kinderen stuurde Mauro en Noa al in oktober op prospectie tijdens Filmfest Gent. Elien en Lore gingen vorige zondag kijken. En jullie? Zijn jullie klaar voor de gezelligste kerstfilm van het jaar?

Julius woont in een weeshuis. Elk jaar kijkt hij uit naar Kerstmis, want dan komt de Kerstman op bezoek. Maar wanneer de grote jongens beweren dat de Kerstman eigenlijk de vermomde schooldirecteur is, verliest Julius zijn geloof in alles wat met Kerstmis te maken heeft. Tot er iets vreemd gebeurt: via een magische doos komt Julius in Winterland terecht. Daar moet hij de Kerstman zien te vinden voor de grote dag is aangebroken.


Maura en Noa verwachtten een gezellige kerstfilm voor het ganse gezin. En of hun verwachtingen ingelost werden! "De film is voor jong en oud een aanrader. De gezellige kerstsfeer doet iedereen genieten. De kindjes vonden het leuk dat de Kerstman meedoet", vertelt mama Annelies.

Maura, mama en papa zijn het eens: Julius is het leukste personage. Zus Noa vond engel Sofia het leukst. "Ze gaf heel lief een kusje aan Julius, zo lief.

 
De film in enkele woorden samenvatten? "Leuke getekende personages, kindvriendelijk, leuk voor jong én oud, film met humor én inhoud."

Wil je zelf zien of Julius in de pakjesmachine geraakt? En of hij er weer uitkan? 

Zou jij Herman het varken ook grappig vinden? "Hij steekt zijn tong uit en doet dan zotjes."
Ga dan snel kijken naar JULIUS IN WINTERLAND. "Het is een leuke, gezellige gezinsfilm. Ideaal vanaf 5 jaar. Super voor de kerstperiode!"Dat Julius een gezellige kerstfilm voor het hele gezin is, kunnen wij enkel bevestigen. Zondag werden we uitgenodigd op de avant-première van JULIUS IN WINTERLAND. Deze animatiefilm brengt je in geen tijd helemaal in kerststemming. De winterse natuurlandschappen, de kerstmuziek, de kadootjes én de kerstboom. 3 jaar lang werd gewerkt aan deze film. Ieder lichaamsdeel van elk personage werd in klei gemaakt en dan gedigitaliseerd. Ieder decor werd met natuurlijke materiaal in elkaar geknutseld. Indrukwekkend!

Elien en Lore waren vooral fan van Herman, het marsepeinen varken met een stuk uit z'n bil. Misschien kwam dat ook wel een beetje omdat er een Herman van marsepein in hun goodiebag zat? En ja... die had ook al snel een stuk uit z'n bil! 

Julius is een kerstkindje. Hij wordt op kerstavond gevonden aan de voordeur van het weeshuis. Hij steelt ieders hart, ook dat van de directeur. En dat is niet naar de zin van 2 andere jongens. Zij pesten Julius voortdurend. Julius kijkt uit naar kerst en maakt allerlei figuren voor zijn kerstkoffer: een engel van klei, een varken van marsepein, een monster dat Kerst wil vernietigen, ... Niet veel later komt Julius in een wereld terecht waar al die figuren leven. En... de Kerstman is verdwenen. Het verschrikkelijke monster Krampus neemt het kerst'feest' over. Het is aan Julius om van Kerstmis terug het vreugdevolle feest te maken dat het altijd was. En Elien was er helemaal niet gerust in dat Julius daarin zou slagen... Toen Krampus kwam opduiken, kroop ze heel dicht bij papa. Wie zou het halen? Krampus of Julius?Benieuwd hoe de film gemaakt werd en wil je de decorstukken van dichtbij bekijken? Ontdek vanaf woensdag 7 december de mini-expo in het Speelgoedmuseum in Mechelen. Kijk hier voor meer informatie. Kinderen tussen 6 en 10 jaar kunnen er deelnemen aan animatieworkshops rond de film op woensdag 7, dinsdag 27 december en dinsdag 3 januari om 14 uur.


Vanaf morgen,  woensdag 7 december, kan je kennismaken met Julius in Studio Skoop Gent.Meer weten?

http://www.jekino.be

Foto's?
Jekino