De spanning stijgt ten top! Zou hij komen? En wanneer? Ons Spiekpietje staat voortdurend telefonisch in contact met de Sint . Lees mee hoe w...

Komt hij? Komt hij?

De spanning stijgt ten top! Zou hij komen? En wanneer? Ons Spiekpietje staat voortdurend telefonisch in contact met de Sint. Lees mee hoe wij de Sinterklaasperiode beleven.

Onze voorbereiding voor een fantastische Sinterklaasperiode?
1. Maak een verlanglijstje en een berg tekeningen.
2. Speel Sinterklaasje en Zwarte Pietje.
3. Zorg voor iets lekkers.
4. Ga op de foto met de échte Sinterklaas én Zwarte Piet.
5. Zet je schoentje.  

In dit vorige blogbericht lees je de trends in de verlanglijstjes van dit najaar. Een racebaan op basis van artificiële intelligentie, robotdieren die reageren op je stem en aanraking, een gezelschapsspel met touch free technology, ... Benieuwd wat onze meisjes vragen aan de Sint?


Elien wil graag: spelletjes, een verzorgingstafel voor de poppen, prinsessenschoenen, een Ukelele ("een echte mama, geen van plastiek"), Playmobil, een make-up-koffer (ben je daar niet nog een beetje te jong voor?), een piano ("een echte mama, geen van plastiek"), een uurwerk om spelletjes te spelen ("zoals Marcel, die heeft dat ook"), een bad voor de poppen, Lego én een kluis.Lore droomt dan weer van: een heuse paardenstal, een roze gitaar, poppenzitjes, een K3-step, nóg een poppenstoel, nóg een poppenbuggy, nóg een Baby Born pop, een hondje dat kan stappen én prinsessenschoenen ("roze met glitters, mama").We vonden een leuk knutselpakket om Sinterklaas- en Zwarte Piet-maskers te maken. Geef de meisjes plakband en lijm en ze kunnen zich


We maakten pepernoten met dit recept en hier vonden we inspiratie om Zwarte Piet-koekjes te maken. We kochten Maria-koekjes en begonnen meteen met het allerleukste deel van koekjes bakken: het versieren. Mama zorgde voor gesmolten chocolade bovenop het koekje. De meisjes maakten de haartjes met hagelslag, de oogjes en het neusje of mondje met Smarties en de hoedjes? Die maakten we van marsepein.


Zien ze er niet geweldig uit?Op één van de Sinterklaas-feestjes ontmoette Elien het allerschattigste mini-pietje dat bestaat. Zou dit een spiekpietje zijn? 


Eerlijk? Ik had het niet verwacht... Ze had ook niet veel tijd om te twijfelen, want ze had niet door dat we stonden aan te schuiven om Sinterklaas een handje te geven en samen op de foto te gaan. En voor ze het goed en wel besefte, zat ze bij Sinterklaas op schoot. Lore was ontzettend opgelucht dat Sinterklaas niets zei over haar duimpje... Zou hij het niet weten dan?


"Een wortel, een ijsklontje (ze bedoelt een suikerklontje), een biertje voor Zwarte Piet en een koffie voor Sinterklaas heb ik nodig", zei Elien. Papa koos een speciaal biertje uit, want Zwarte Piet drinkt al genoeg gewone pintjes. En mama onderhandelde met Elien over die tas koffie. Want aangezien wij geen koffie drinken, hebben we ook geen koffie in huis. Het werd een platte water...


En? Zou hij komen? 
Hoe bereiden jullie je voor op de komst van Sinterklaas én Zwarte Piet?