In navolging van de verkiezing van het Woord van het Jaar, een initiatief van Van Dale, gaat Ketnet voor de zesde keer op zoek naar het Kind...

Het Kinderwoord van het Jaar

In navolging van de verkiezing van het Woord van het Jaar, een initiatief van Van Dale, gaat Ketnet voor de zesde keer op zoek naar het Kinderwoord van het Jaar. Sinds 2012 werkt Ketnet daarvoor samen met Van Dale. Benieuwd naar de shortlist?

Kinderen gaan op een heel creatieve en gevarieerde manier om met taal. Dat blijkt eens te meer uit de shortlist voor het Kinderwoord van het Jaar, die speelsheid combineert met taalvernieuwing en heel diverse invloeden. Vanavond werd de shortlist bekendgemaakt in Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet:

* bestie: beste vriend/vriendin


* bottleflip: een populaire handigheid met een waterflesje dat voor een derde gevuld is en dat je via een salto toch rechtop laat neerkomen* dab: een dansmove afkomstig uit de hiphop die door veel kinderen én volwassenen wordt gebruikt, vaak als een soort juichbeweging; de neus wordt naar de binnenkant van de gebogen arm gebracht, terwijl de andere arm zijdelings omhoog wordt gestrekt.


* nice: leuk, cool, tof


* prank: een grap, iemand beetnemenEén van die vijf woorden wordt dus de opvolger van beire (cool, geweldig, fantastisch) in 2015, OMG (Oh My God) in 2014, yolo (you only live once) in 2013, kingsize (super) in 2012 en boeieeeuhh! (saai) in 2011.

Vanaf vanavond tot zondag 18 december kunnen de Ketnetters hun stem uitbrengen op hun favoriete woord via Ketnet.be.

Welk woord het wordt, vernemen we op maandag 19 december in Karrewiet en de Ketnet-wrap.
Het Kinderwoord van het Jaar is een samenwerking van Ketnet met Van Dale en De Jommekeskrant.

Welk van deze 5 woorden uit de shortlist van Kinderwoord van het Jaar behoren tot de woordenschat van jullie kinderen? Mijn besties Elien en Lore gebruiken ze voorlopig nog niet... En dat vind ik nice zo!


Meer weten?
Ketnet.be

Foto's
Ketnet