We tellen af naar een betoverend eindejaar. Delhaize heeft heel wat fijnproeversproducten klaarstaan voor je feestmenu. En wij? Wij mochten ...

Fijnproeven op kindermaat

We tellen af naar een betoverend eindejaar. Delhaize heeft heel wat fijnproeversproducten klaarstaan voor je feestmenu. En wij? Wij mochten alvast voorproeven! We nodigen Emma, Lore, Laurens en Joren uit en zetten onze feesthoedjes op.


Toen Delhaize ons vroeg of we enkele hapjes voor kinderen wilden voorproeven, moesten we daar niet over twijfelen. Natuurlijk! Hapjes eten is namelijk één van onze specialiteiten! En omdat samen feesten zoveel leuker is, nodigden we nog wat vriendjes en vriendinnetjes uit.

Op het menu stonden:
- mini hamburgers met kaas (2 pakjes)
- mini bagels (2 pakjes)
- luxe petit fours
- 12 zoete macarons

Grote Lore (11 jaar) en Emma (8 jaar) hadden er zin in. Ze vroegen meteen waarmee ze mochten helpen. Handig, zo 2 grote meisjes in huis! We zetten ze meteen aan het werk: de mini-hamburgers mochten op de ovenschaal, want die moesten 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (180°). Lore nam de presentatie van de bagels op zich. Mini bagels, we hadden ze nog nooit gezien. Wat zien ze er schattig uit! Het lijken net kleine donuts. De helft van de bagels zijn belegd met zalm en kruidenkaas, de andere helft met pastrami en paprika. Ze zien er alvast heerlijk uit.
 

Terwijl de mini-hamburgers de oven ingaan, beginnen de meisjes met de presentatie van de macarons en de luxe petit fours. Alle meisjes zijn onder de indruk van de kleurenpracht. Ze blijven maar naar de macarons staren: roze, bruin, groen, ... Macarons met chocolade, vanille, framboos, pistache, gezouten botercaramel en praliné. De proefkonijntjes hadden nog nooit macarons gegeten en waren erg benieuwd naar de smaak.
 

Ook de luxe petit fours zagen er om op te eten uit! Luxueuze kleine gebakjes in vrolijke kleuren. Lore had meteen gekozen: "Ik eet alle roze op!"


Niet veel later kon het feestje beginnen. We begonnen met een glaasje bubbels met mini hamburgers en mini bagels. Toen ze aan de hapjes mochten beginnen, sprongen ze allemaal op de mini hamburgers. Die gingen vlotjes naar binnen. Volgens Lore waren het kleine cheeseburgers.


Toen alle hamburgers opgesmuld waren, waagden de grote meisjes zich aan de bagels. "Heel lekker." De jongens hadden geen zin in iets nieuws. Elien probeerde toch ook zo'n bagel. Ze koos voor de versie met zalm, want dat eet ze graag! En ja hoor, ook Elien vond de bagels lekker. Ze zien er erg feestelijk uit. En het is eens iets anders. Van de bagels bleven er een aantal over, zodat ook de mama's konden proeven. En de mama's? Die waren enthousiast!
 

Na de hapjes, konden we aan het dessertenbuffet beginnen. En ja hoor! Dat zagen ze zitten. Zeker weten! Voor de dessertjes goed en wel op tafel stonden, werden de eerste als gereserveerd.
 

"Val maar aan!", namen ze vrij letterlijk nu. Iedereen sprong op de dessertjes. Vooral de petit fours waren populair.
 

Om handen en vingers bij af te likken, zo lekker zijn de dessertjes. Ik had meteen door dat ik van de petit fours niet meer zou kunnen proeven, die gingen echt vlot naar binnen in die kleine kindermondjes. Maar even, heel even, leek de kans te bestaan dat de mama's macarons gingen kunnen eten. Heel even maar, want na de petit fours, vlogen ze op de macarons. En echt, ook alle 12 macarons verdwenen in die kleine buikjes. A-lle-maal!
 

Elisabeth, mama van Joren en Laurens liet ons na het mini-feestje nog weten: "Ik heb hier zeker 20 keer gehoord dat de dessertjes SUPER lekker waren!" En mama Els stuurde nog een bericht: "De hamburgers waren top. De bagels vonden ze ook heel lekker. En de macarons waren hun favoriet!"

Ben je nog op zoek naar leuke hapjes en dessertjes voor het feestmenu binnenkort? Stop dan met zoeken! Wij vonden ze! Getest én goedgekeurd! Om duimen en vingers bij af te likken, zo lekker! Lore en Emma gaan Bompa Freddy alvast tippen over deze heerlijke fijnproeversproducten. Hopelijk is er een Delhaize in je buurt, bompa Freddy? 

* mini bagels: € 6,09 voor 8 stuks
* mini hamburgers: € 6,99 voor 9 stuks
* 12 zoete macarons: € 7,99
* luxe petit fours: € 7,99 voor 16 stuks (nog tot 4 januari 15% korting bij aankoop van 1 product) 


Meer weten?
http://shop.delhaize.be