Deze editie van China Light ZOO overdondert! Niet alleen in prachtige Chinese lichtobjecten, maar ook in het aantal bezoekers. Gisteren werd...

China Light ZOO: 100 000ste bezoeker

Deze editie van China Light ZOO overdondert! Niet alleen in prachtige Chinese lichtobjecten, maar ook in het aantal bezoekers. Gisteren werd zelfs het 100 000ste kaartje verkocht. Zijn jullie al gaan kijken?

Zestien Chinese kunstenaars construeerden van handgemaakte metalen constructies tot beelden in drie dimensies. De lichtjes werden in deze structuren bevestigd waarna de vormen werden omhuld met meters gekleurd satijn en vervolgens beschilderd. Dit gebeurde met de hand of met de paintbrush. Eens klaar, werden de figuren ingepast in de tuin. Ook overdag, als de lichtjes niet branden, vormen ze een mooi extraatje! 


Elke avond luisteren Chinese artiesten het lichtfestival op. Je vindt ze op de Kiosk.
* Tai Ji  en Long-sleeves dans: Laat je eigen Yin en Yang beroeren en geniet van deze sierlijke dans eigen aan de opera van Beijing.
* Wushu en Gu Zheng optreden: Chinese Kung fu op het ritme van een traditioneel tokkelinstrument, familie van de citer.
* Sichuan opera-face changing: Een act geplukt uit de opera. Laten de acteurs hun ware gezicht zien? Het Guinness record staat op 14 maskers in 25 seconden.
* Acrobatisch jongleren: Chinese lenig- en handigheid ten top.


100.000 mensen die komen genieten van mythische draken, sierlijke vogels, ZOO-dieren, bloemen, lantaarns, pagodes,... Al deze figuren lichten op na zonsondergang en brengen de ZOO in een betoverende ban. Gisteren werd,met nog 2 weken te gaan, al bijna het aantal bezoekers bereikt waar vorige editie 2014 mee afsloot. Veel mensen zijn het er dus mee eens: je moet dit echt gezien hebben! 


Nog niet overtuigd? Wacht...
* 15 000 meter satijn omhult de kunstwerken.
* 15 000 ledlampjes maken er een waar lichtfestival van, energiezuinig uiteraard.
* 20 000 kilogram is het gewicht van alle frames samen.
* 1 500 lichtobjecten pronken in de tuin van de ZOO. 
* 22 400 uren Chinees vakmanschap zullen je ongetwijfeld doen blozen!
 
Dit moet je dus gezien hebben! Het gezin dat gisteren het 100.000ste kaartje kocht, werd alvast verwend met een mand vol leuke cadeautjes uit de ZOOshop.


 
China Light ZOO loopt nog tot en met zondag 15 januari en is open van 18 uur tot 21u30. Tickets bestel je hier online of aan de kassa van ZOO Antwerpen, met een ZOO/Planckendael-abonnement krijg je korting. Check de beschikbaarheid per avond op de site. Foto's

© ZOO Antwerpen ǀ Jonas Verhulst