België kent één van de hoogste kinderarmoedecijfers van Europa. Sinterklaas komt niet bij elk kind, de Kerstman ook niet. Dankzij PostNL ...

Speelgoed Voor Elk Kind

België kent één van de hoogste kinderarmoedecijfers van Europa. Sinterklaas komt niet bij elk kind, de Kerstman ook niet. Dankzij PostNL België en kariboo! krijgen ook kinderen in moeilijke omstandigheden een geschenk. Elien en Lore stelden allebei een klein pakje samen voor kinderen die het minder goed hebben.

België kent één van de hoogste kinderarmoedecijfers van Europa: in Brussel groeien 4 kinderen op 10 op in armoede, in Wallonië 1 op 4 en in Vlaanderen 1 op 10. Met kinderfeesten zoals Sinterklaas en Kerst voor de deur leidt dat tot schrijnende situaties want zelden is er ruimte om een stuk speelgoed te kopen voor deze kinderen. Eind vorig jaar lanceerden PostNL België en kariboo! daarom de actie “Speelgoed voor Elk Kind.” Belgen werd opgeroepen om speelgoed gratis op te sturen voor kinderen in moeilijke omstandigheden in België: zo’n 3.000 stuks speelgoed werden verzameld voor VZW Caritas.


Dit jaar willen PostNL en kariboo! nogmaals actie ondernemen voor kinderen die het moeilijk hebben. Met de actie ‘Speelgoed voor elk kind’ zullen Belgen ook dit jaar gevraagd worden om oud of nieuw speelgoed te verzamelen en zich aan te melden op de actiepagina www.speelgoedvoorelkkind.be. Daar wordt in enkele stappen uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat.

Lien Van de Kelder en Vincent Van Quickenborne zetten zich alvast in en doneren speelgoed waar hun kinderen of familie niet meer mee spelen. Op deze manier willen ze ervoor zorgen dat ze een klein stukje verschil kunnen maken door deze kinderen een beetje vreugde te geven. Half december wordt het verzamelde speelgoed verdeeld onder twee verenigingen: VWZ De Kindervriend en Minor-Ndako. De actie wordt eveneens ondersteund door de Gezinsbond. 

   
Ook jij kan helpen! Even alles op een rijtje:
* Ga op zoek naar nieuw of oud speelgoed.
Geen probleem om oud speelgoed weg te geven, maar check even of alles volledig is, niet kapot en proper. 
* Verpak het in een doos, stevige enveloppe of zak.
* Ga naar de website www.speelgoedvoorelkkind.be.
* Vul uw gegevens in en druk op bevestigen.
* U ontvangt dan een verzendlabel dat u op uw pakket plakt.
* Breng het pakket binnen in één van de kariboo!-spots. Hier kunt u de dichtstbijzijnde spot vinden.
* Alle speelgoed wordt verzameld en aan de goede doelen bezorgd.


Elien en Lore stelden alvast allebei een pakje samen. Van zodra we het verzendlabel ontvangen hebben, breng ik het naar een kariboo!-spot bij ons in de buurt.


Neem ook eens een kijkje op zolder. Je zal merken dat u heel wat gezelschapspelletjes, knuffels, barbies,… heeft die je niet meer gebruikt. Schenk ze daarom aan de actie "Speelgoed voor elk Kind". Want voor deze kinderen maakt die ene knuffel wel het verschil! De actie loopt nog tot en met zaterdag 17 december.


Meer weten?
www.speelgoedvoorelkkind.be
https://www.facebook.com/SpeelgoedvoorelkkindUnjouetpourchaqueenfant/