Vlinder, Storm en Sterre kleurden samen in het langste kleurboek ter wereld, een buitensporig boek in uitgeklapte vorm wel 4,5 meter lang!

Samen kleuren in het langste kleurboek

Vlinder, Storm en Sterre kleurden samen in het langste kleurboek ter wereld, een buitensporig boek in uitgeklapte vorm wel 4,5 meter lang!

Kleurboeken zijn er sinds enkele jaren in alle soorten en maten, maar het langste kleurboek ter wereld, dat is nog niet eerder vertoond. Sinds de recente opbloei van de kleurboekenmarkt is ook het plezier in samen kleuren weer toegenomen. Dit kleurboek is er voor ouders en grootouders met kinderen, kinderen op school of thuis: kleuren is fijn! 


"Oh, wat leuk! Zo veel kleuren in 1 boek! 4,5 meter. Wauw, wat veel! Meestal kleuren we hier de standaard kleurboeken. Met simpele tekeningen of Studio 100 en Disney-figuren. We vonden het wel eens leuk om zo een 'langkleurboek' in te kleuren", vertelt mama Valerie.


In dit boek begin je te kleuren met beide benen op de grond, in je eigen huis. Via onder meer een ruimtestation, een vliegende olifant en acrobatische schapen, raak je in steeds hogere sferen. En voor je het weet zit je... op de maan! "De kindjes zijn nog niet zo heel erg bezig met de ruimte, maar wel met de sterren en de maan. De tekeningen zijn echt wel heel druk. Soms zijn ze erg onrealistisch. De kinderen kunnen er veel van hun creativiteit in kwijt!"Het eindresultaat is een meterslang kunstwerk, waaraan je urenlang kleurplezier hebt beleefd. "Het was leuk om de kindjes alle drie samen te zien kleuren op 1 deel van het boek. Elk hun fantasie kunnen verwerken. Elk hun favoriete deeltje in het boek! Elk hun eigen kleurkeuze. Elk hun eigen fantasie welke kleur het huis, de boom of hut moest krijgen."

 
Het langste kleurboek is "leuk, druk, lang (!) én de sprekende prenten zorgen voor eindeloze verbeelding."NAAR DE MAAN
 
Sarah Yoon 
€ 9,95 
http://www.epo.be/boekenportaal/boekinfo_boek.php?isbn=9789068686968