Vorige week regelde ik een date voor Elien: samen met Laurens naar de première van ISRA & HET MAGISCHE BOEK. Elien vindt jongens stom en...

Isra & Het magische boek

Vorige week regelde ik een date voor Elien: samen met Laurens naar de première van ISRA & HET MAGISCHE BOEK. Elien vindt jongens stom en eigenlijk vindt Laurens meisjes saai. Maar ze gaven het een kans...

We waren niet alleen. In aanwezigheid van acteurs Joke Devynck, Jenne Decleir, Rikkert Van Dijck, Valerie Deridder en de jonge cast Isra Dela en Sven Van der Linden, genoten we samen met een 1000-tal aanwezigen van dit nieuwe filmavontuur. De presentator van de avond? Jan Verheyen. Laurens en Elien konden niet wachten tot de film begon.Elien is helemaal in de ban van het verhaal van Isra. Al de hele week spelen de Playmobil-figuurtjes bij ons thuis het verhaal na: de taart, de boze kasteeldame, de oude bibliothecaris, Isra, de olielamp en de pratende dieren... ze doen allemaal mee in haar verhaal. 

Elien vat de film als volgt samen: "Er was eens een jongen die in een snoepkasteel kwam. Een boze dame zag dat de jongen van haar taarten en haar lekkere dingen gegeten had. De jongen durfde dat niet te vertellen. En toen sloot de kasteeldame de jongen op en ze zei op een dag: jij blijft hier voor altijd, Alex. En toen was er een meisje die een verjaardagsfeest gaf. Ze aten taart en dansten."

Toen kleine zus, die niet mee mocht naar de première omdat de adviesleeftijd 5 jaar is, vroeg hoe oud Isra werd, moest Elien even nadenken. "Ik denk 1 jaar, want er stond maar 1 kaarsje op haar taart." Gek hoe geen enkel detail haar ontgaan is. Isra werd 9 jaar, maar er stond inderdaad maar 1 kaarsje op haar taart..."Daarna ging dat meisje met haar klas naar de bibliotheek waar niks anders was dan alleen maar boeken. Ze gingen naar de zaal en het meisje dat net verjaard was mocht niet mee. Dus die mijnheer hield haar de hele tijd tegen omdat ze niet naar boven mocht. Toen hoorde ze het verhaal van de jongen in het kasteel. De mijnheer vroeg om te walsen. Walsen, dat is dansen. Isra wilde de jongen redden. Ze kwam in de bibliotheek..."

Ook Laurens genoot van de film. "Leuk en spannend", vond hij het. 

Wanneer ik Elien vraag welk personage ze het leukst vond, weet ze het niet goed. "Ik vond Isra wel leuk. Maar ik zou liever de kasteeldame zijn. Omdat ik dan de hele dag snoep mag eten."


Snoep eten, dat deden onze 2 proefkonijntjes tijdens de receptie achteraf. Omdat het al laat was en bedtijd allang voorbij was, konden we maar even blijven. Lang genoeg om van al dat lekkers te proeven. We waanden ons heel even in het Snoepkasteel. En de mama's? Die vonden dat ook heerlijk.


ISRA & HET MAGISCHE BOEK is sinds gisteren, woensdag 9 november, te bekijken in maar liefst 29 Vlaamse bioscopen.Foto's
Jekino