De Sint meldt dat hij morgen, op zaterdag 12 november, om 13u40 met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen. Traditiegetrouw zal de bo...

Hij komt, hij komt!

De Sint meldt dat hij morgen, op zaterdag 12 november, om 13u40 met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen. Traditiegetrouw zal de boot aanmeren tegen het ponton aan het Steenplein. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Daarna begeeft de Sint zich met zijn gevolg in de richting van het Steen en vandaar in stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hij omstreeks 14u45 zal arriveren. Vervolgens zal de goedheilig man vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het Stadhuis de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

 
Ketnet en Eén kijken er al naar uit en laten weten dat de feestelijkheden ter plaatse om 13 uur beginnen en de rechtstreekse televisie-uitzending op Eén én Ketnet om 13u30. Er is uiteraard weer vanalles te beleven. Zo zorgen onder meer de KetnetBand en Kaatje en haar vrienden voor aangepaste sfeer op de Grote markt. De Ketnet-wrappers Charlotte Leysen en Leonard Muylle verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen.
De intrede van de Sint gemist? Kijk dan naar de herhaling op Ketnet: op zaterdag 12 november om 18 uur, op zondag 13 november om 8 uur en op woensdag 16 november om 13u35.Meer weten?
https://www.ketnet.be/doen/sinterklaas/intrede-2016


Foto's?

(c) VRT GVH