Klaar voor een primeur? Zo dadelijk wordt Generatie K voor het eerst uitgezond e n . Dit nieuwe Ketnet-magazine met Kristel Verbeke z et ...

Generatie K met Kristel Verbeke

Klaar voor een primeur? Zo dadelijk wordt Generatie K voor het eerst uitgezonden. Dit nieuwe Ketnet-magazine met Kristel Verbeke zet kinderen aan het denken zet over zichzelf, over de maatschappij en over rechtvaardigheid.


Aan de hand van candid-cameraopnames, langere reportages en korte rubrieken wil Generatie K tonen hoe kinderen zelf hun rechten en morele waarden ervaren en ermee omgaan, ook als ze in het gedrang komen. Generatie K wil kinderen inspireren en stimuleren om na te denken over hun eigen rechten en die van anderen, en hen aanzetten om daar ook voor op te komen.

 
Kristel Verbeke presenteert het programma, praat met de kinderen in de reportages, en geeft tips en bedenkingen in een vlog. Generatie K werd gemaakt door productiehuis Sylvester, in nauw overleg met het kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen, kinderpsychiater Peter Adriaenssens en Diane Waumans, manager beroepsethiek van de VRT. Om de thema’s in Generatie K ook bespreekbaar te maken in het onderwijs heeft Ketnet aan de vzw Vormen gevraagd om een educatief pakket te ontwikkelen met kant-en-klaar-methodieken.
Generatie K wordt uitgezonden vanaf vandaag, maandag 7 november. Van maandag tot donderdag korte afleveringen van 10 minuten) om 17u35. En een aparte langere aflevering van 25 minuten op zaterdag om 9u50.

Foto's?
Ketnet (c) Sylvester


Meer weten?
https://www.ketnet.be/kijken/nieuw-op-ketnet-generatie-k