Zaterdag iets na half twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan ter hoogte van het ponton aan het Steenplein in Antwerpen waar hij verwelk...

Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!

Zaterdag iets na half twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan ter hoogte van het ponton aan het Steenplein in Antwerpen waar hij verwelkomd werd door zijn goede vriend Bart Peeters en door Antwerps burgemeester Bart De Wever. Iedereen vroeg zich af: Zijn er stoute kinderen?

Na een stoet van anderhalf uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, was het dan eindelijk zover. De 15.000 aanwezigen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.


Zo was er de zesjarige Emma, die haar mama een patat had gegeven. En meer dan één zelfs. Zwarte Piet kon de Sint snel geruststellen. De mama van Emma was aardappelen aan het schillen, en lieve Emma had die aardappeltjes één voor één aangegeven.

En dan was er nog Arthur, een jongen van vijf, die een eendje in een kopje chocolademelk geduwd had. Piet kende uiteraard het volledige verhaal: Arthur had drie lekkere koekjes. Hij had er twee aan zijn vriendjes gegeven, en zelf had hij er ééntje in zijn chocolademelk gesopt.En dan werd het toch nog even spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Mila, een meisje van vier jaar, haar opa om zeep had geholpen. Gelukkig was Zwarte Piet er: Mila had haar opa áán zeep geholpen. Opa ging zijn auto wassen, en Mila had hem de autoshampoo gebracht.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het gemist heeft; morgen om 13u35 zendt Ketnet de Intrede nog eens uit mét Vlaamse Gebarentaal.Meer weten?
www.ketnet.be

Foto's
© Geert Van Hoeymissen