Wat is er leuker om je kind de dieren te leren kennen en de gekke geluiden die ze daarbij maken? Wat zegt de koe? En het schaap? Matto ma...

Zelf met de kruiwagen rondlopen


Wat is er leuker om je kind de dieren te leren kennen en de gekke geluiden die ze daarbij maken? Wat zegt de koe? En het schaap? Matto maakt kennis met een speelset van PLAYMOBIL® 1.2.3.

"Als ik aan Playmobil denk, denk ik meteen aan duurzaam, in detail uitgewerkt speelgoed dat uitnodigt tot fantasiespel. Grote broer Lucas (4 jaar) heeft wat Playmobil en speelt hier graag mee. Ik had al een paar keer de intentie om een 123-speelset te kopen voor Matto, maar uiteindelijk is het er nooit van gekomen", vertelt mama Ann.

Wat vind je als ouder belangrijk bij de keuze van speelgoed voor jouw peuter? Dat door het spel, het leren wordt aangemoedigd en de algehele ontwikkeling van je kind wordt bevorderd. Toch? Twee aspecten waar PLAYMOBIL® 1.2.3 op focust.Vanaf 18 maanden spelen de allerkleinsten de hoofdrol in hun eigen PLAYMOBIL®-universum. De onderdelen van de 1.2.3-figuren en sets zijn groter, robuuster, minder beweeglijk en bevatten geen kleine onderdelen. De afgeronde vormen en de vrolijke kleuren stimuleren de zintuigen en met de talrijke speelfuncties kunnen ze naar hartenlust situaties naspelen. Zo geeft PLAYMOBIL® invulling aan het begrip ‘spelend leren’.

"Ik was benieuwd hoe hij zou reageren op de Playmobil, speciaal voor zijn leeftijd ontworpen. Matto was meteen heel enthousiast. Hij vond het vooral erg leuk om de dieren te laten eten en zelf met de kruiwagen rond te lopen. Het zadel van het paard is zo uitgerust dat je de boerin er kan op vast zetten.""Het frustreerde Matto wel dat hij haar er niet zelf op kon zetten. Dit was te moeilijk, je moet immers nogal hard duwen. Anderzijds zorgde dit systeem er dan ook wel voor dat het figuurtje goed bleef zitten tijdens het spelen."

Kleine jongens worden snel groot. Matto is ondertussen 27 maanden, en misschien net te oud voor PLAYMOBIL® 1.2.3? "Ondanks het feit dat Matto telkens heel blij was toen ik de boerderij bovenhaalde, was hij iedere keer snel uitgespeeld." In combinatie met zijn ander speelgoed, speelde hij vrolijk verder. "Maar samen met blokken, duplo, auto’s… erbij was hij er wel elke keer een tijd zoet mee.""Matto is al enkele maanden twee jaar. Ik zou nu geen 123-speelset meer voor hem bijkopen, omdat ik denk dat het niet uitdagend genoeg meer zal zijn. Ten slotte kan hij eigenlijk ook al met de Playmobil van zijn grote broer spelen, wat naar mijn inziens voor jaren plezier gaat zorgen in tegenstelling tot de 123-set die toch vooral op peuters gericht is. Ik kan me wel voorstellen dat als ik het op één à anderhalf jaar geïntroduceerd had, het langer boeiend geweest zou zijn. Bovendien stak hij toen nog veel in zijn mond, dus naar veiligheid toe zou dat toen een betere keuze geweest zijn, in vergelijking met Playmobil voor oudere kinderen."Mama Ann en grote Matto zijn toch erg tevreden van deze PLAYMOBIL® 1.2.3-set. "Het is een leuke speelset die nu bij de andere Playmobil gaat en zo verder tot zijn recht zal komen."

De Kinderboerderij set 6963 kost € 23,99.


Meer weten?
http://www.playmobil.be/nl/kinderboerderij/6963.html