Duo Sam & Jill maakte vorige week kennis met een ander duo Kiwi & Strit. Wat zouden deze duo's van elkaar vinden?

Sam & Jill vs. Kiwi & Strit

Duo Sam & Jill maakte vorige week kennis met een ander duo Kiwi & Strit. Wat zouden deze duo's van elkaar vinden?

We stuurden Sam (3 jaar) en Jill (4 jaar) naar de première van Kiwi & Strit. "Meteen bij de aanvang van de film was de toon al gezet: dit is een voorstelling waar gelachen zal worden. Vanaf fragment 1 is duidelijk dat Kiwi, die zeer netjes en toegewijd is, en Strit met zijn Wilde woezelige karakter steeds dolle fratsen beleven. De rode draad doorheen alle filmpjes is: Kiwi die een foto wil maken van hun avonturen of creaties. Maar dit loopt steevast verkeerd en daar moeten ze zelf ook erg om lachen. Met steeds een zeer grappige foto tot resultaat", vertelt mama Iris.
Op een open plek in het bos wonen twee grappige, pluizige wezentjes: Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Wat ze ook doen (voetballen, in bad gaan, een schilderij maken,...), het loopt steevast verkeerd af en daar moeten ze zelf heel erg om lachen. Samen met hun vreemde vrienden (zoals de grote blauwe boskoe die altijd honger heeft) praten ze een koddig brabbeltaaltje.


"Het was echt heel de tijd lachen geblazen. Jammer dat de film eigenlijk al zo snel gedaan was (na 40 minuten). De makers wisten gedurende deze tijd de volledige concentratie van de hele zaal vast te houden. Aangezien het een reeks korte filmpjes was en er geen dialoog aan te pas kwam, was het ook heel makkelijk te snappen, zelf voor kinderen jonger dan 3 jaar."


"Achteraf werden Jill en Sam geïnterviewd. Op de vraag wie ze het leukste vonden, konden ze moeilijk antwoorden. Aangezien ze op het einde van de film nog steeds niet wisten wie nu Kiwi en wie Strit was. Maar Sam wist wel te vertellen dat ze het heel grappig vond dat ze zo veel rommel maakten. En Jill die vond natuurlijk de figuurtjes heel mooi. Bij het afscheid kregen deze twee pluizige schatjes nog een zoen van hun nieuwe fans."


Vanaf vandaag kan je zelf kennismaken met Kiwi & Strit in Studio Skoop in Gent, Roxy Theater in Koersel, Cinema Zed in Leuven en Cinema Central in Ninove. Vanaf 2 november ook in Buda Kortrijk én op het Krikrak festival op zaterdag 5 november in Cinema Liberty in Brugge.


Meer weten?
www.jekino.be/kiwi-en-strit