Trek morgen, vrijdag 21 oktober, je uniform van de jeugdbeweging aan om naar school te gaan! Want de Dag van de Jeugdbeweging is de feestdag...

Dag van de jeugdbeweging

Trek morgen, vrijdag 21 oktober, je uniform van de jeugdbeweging aan om naar school te gaan! Want de Dag van de Jeugdbeweging is de feestdag voor de Vlaamse jeugdbewegingen. Maar liefst 255 000 kinderen en jongeren engageren zich in het Vlaamse jeugdbewegingsleven.

Morgen is het weer zover. Dan vieren alle jeugdbewegingen feest. Want Dag van de Jeugdbeweging is hun hoogdag! Dan trekken ze weer massaal naar school of werk in jeugdbewegingsdassen, - hemden en/of T-shirts. Het straatbeeld kleurt helemaal ‘jeugdbeweging’!

Jongeren trekken naar school, werk, … in jeugdbewegingskledij van één van de acht jeugdbewegingen, namelijk: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, JNM, Jeugd Rode Kruis, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen.

De jeugdbeweging doet het! Op deze dag worden alle jongeren in de bloemetjes gezet die het steeds weer met evenveel enthousiasme doen. Zo staan steeds 40.000 leiders en leidsters paraat om jongeren een leuke dag te bezorgen. Ze doen het vrijwillig, met veel plezier, samen en met respect voor elkaar. Dat verdient extra aandacht op deze speciale dag.

Op eigen initiatief of met ondersteuning van jeugddiensten organiseren jongeren een ontbijtactie, vieruurtje, activiteit,… om deze dag feestelijk te vieren.

En jij? In welk uniform ga jij morgen naar school?


Meer weten?