Zaterdag was de start van de internationale week van de borstvoeding. FOD Volksgezondheid promoot lokaal en Mammae wil borstvoedende mama...

Borstvoeding, natuurlijk

Zaterdag was de start van de internationale week van de borstvoeding. FOD Volksgezondheid promoot lokaal en Mammae wil borstvoedende mama's eens extra in de watten leggen.

Deze week staan heel wat leuke projecten op stapel...

Borstvoeding, natuurlijk is een campagne van de FOD Volksgezondheid en het Federaal Borstvoedingscomité (FBVC) naar aanleiding van de internationale week van de borstvoeding van 1 tot 7 oktober 2016. Borstvoeding is een sleutel tot duurzame ontwikkeling: inderdaad, borstvoeding helpt bij het voorkomen van afval, het bespaart energie, vermindert transport, exploitatie van landbouwgrond, verspilling van grondstoffen en vervuiling van ons milieu. Bovendien vermindert borstvoeding sociale ongelijkheid. Het beschermt gezinnen tegen de aanzienlijke kosten van kunstmatige zuigelingenvoeding en extra uitgaven voor gezondheidszorg omdat borstvoeding de gezondheid van het kind optimaal bevordert.


Heb je graag zelf zo'n affiche? Stuur dan een mailtje naar dit emailadres en vermeld je naam en adres.

Mammae wil borstvoedende mama's eens extra in de watten leggen. Niet alleen tijdens deze week maar een hele maand! Jawel je leest het goed. Op de Mammae facebookpagina kan je ELKE DAG in oktober leuke prijzen winnen: borstvoedingskussens, leuke spullen voor je baby, bonnen van de JBC, Mammae beha's, Mammae kleding.... en als hoofdprijs een weekendje in het bungalowpark Molenheide. Houd je duim in de aanslag en begin alvast te liken!


Een tijdje terug testte mama Leonie de Mammae blouse voor ons. "Het Mammae voedingsshirt is anders dan de standaard voedingsshirts die ik heb. Het is een veel luxer shirt. Het voeden van Matthee gaat heel makkelijk met dit shirt aan, en kan ook fijn discreet", zei mama Leonie toen. Lees hier het volledige verslag. 


Foto's?
FOD

Mammae

Meer weten?

http://www.health.belgium.be/nl/borstvoeding-natuurlijk
http://www.mammae.be
https://www.facebook.com/BEAUnen/?fref=ts