Zak het eerste weekend van oktober naar Gent af, want dan vindt in de historische binnenstad de tweede editie plaats van het stadsfestival W...

Wildemannen woestewijven

Zak het eerste weekend van oktober naar Gent af, want dan vindt in de historische binnenstad de tweede editie plaats van het stadsfestival WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN. Kinderen baas! Een wild parcours!

Kinderen, (groot)ouders en vrienden kunnen een weekend lang hun artistieke hart ophalen tijdens WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN. Het festival belooft een eclectisch parcours van theatrale belevenissen, installaties, workshops en muzikale verwennerijen. Dit jaar zijn er twee centrale punten: de Stadshal en het Baudelopark.


Alvorens het WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN officieel losbarst en de kinderen de stad overnemen, overhandigt de burgemeester hen de sleutel van de stad. Plaats en tijd van dit feestelijke gebeuren is zaterdag 1 oktober om 11 uur onder de Stadshal. Nog een belangrijk moment die dag: om 17 uur leidt de Wildekop, het symbool van het festival, een processie van de Stadshal naar het Baudelopark.Een woeste lied! De WILDEMANNEN roepen alle kinderen op om luidkeels mee te zingen met het Wildemannenlied. 

BOVENAL. 

BEMIN UW HART. 

DENKEN MAG, MAAR WEES VERWARD. 

LEEF SPEELS EN GRETIG, ZOALS JE BENT. 

PROEF OOK WAT JE NIET KENT!

SPRING. VAL. KLIM EN GLOEI. 

OOK IN STILTE ZIT EEN GROEI. 

SCHREEUW ONS WAKKER
STINKEN MAG
KUS EEN VREEMDE. ’T IS JOUW DAG.
VOEL VANBUITEN EN VANBINNEN.
WAT NIET IS, KAN JIJ VERZINNEN!
DANS IN DE REGEN, DRINK DE SNEEUW!
WILD EN WOEST IS ONZE EEUW.


 
WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN is een initiatief van Marieke De Munck, artistiek coƶrdinator van het festival, samen met KOPERGIETERY, 4Hoog, Studio ORKA en Circa. Als aanvoerder wil Marieke alle kinderen in de stad betrekken: “Met dit festival willen we dat kinderen stil staan bij wie ze (zullen) zijn als burger van de toekomst: In mijn hart ben ik in de eerste plaats een Wildeman of Woest Wijf en dan pas Belg, Vlaming, vluchteling, moslim, vrouw, blank, vegetariĆ«r of Buffalo!Zaterdag 1 oktober:
11 uur: overhandiging stadssleutel aan de kinderen door de Gentse Burgemeester
17 uur: start processie met Wildekop van de Stadshal naar het Baudelopark
18 uur: groot feest Baudelopark: ritueel - optreden De Piepkes

Zondag 2 oktober:
11 uur: start festival
17 uur: start processie met de Wilde Vlam van de Stadshal naar het Baudelopark
18 uur: rituele verbranding WILDEKOP in het Baudelopark met aansluitend optreden De PiepkesFoto's?
Walkie Talkie

Meer weten?
https://www.facebook.com/WildemannenWoesteWijven