Vorige week bracht Jekino de Canadese film SLEEPING GIANT van regisseur Andrew Cividino uit in de bioscopen én in de cultuurcentra. Een pr...

Sleeping giant, prachtig heftig

Vorige week bracht Jekino de Canadese film SLEEPING GIANT van regisseur Andrew Cividino uit in de bioscopen én in de cultuurcentra. Een prachtige film die heftige reacties losmaakt...

Voor Adam begint een saaie zomer met zijn ouders in een vakantiehuisje aan het meer. Tot hij Riley en Nate ontmoet, twee jongens die al iets meer afweten van het leven… of tenminste doen alsof. Samen doden ze de tijd: sporten, gamen, maar ook stelen, wiet roken en van op de rotsen in zee duiken. Vooral Nate is altijd op zoek naar problemen. Adams wereld wordt grondig door elkaar geschud: in enkele weken ontdekt hij wat vriendschap, verraad en mannelijkheid betekenen.


In eigentijdse beelden vat de film perfect de verveling, de ontluikende seksualiteit, de frustraties en de verwarring van het opgroeien. SLEEPING GIANT is een prachtige film die heftige reacties losmaakt.


SLEEPING GIANT won de Explore Award op Film Fest Gent 2015 en was dé revelatie van de Semaine de la Critique in Cannes. Bekijk hier de trailer.

Vanaf 14 september is de film te bekijken in Studio Skoop in Gent. Vanaf 21 september in The Roxy Theatre in Koersel, Cinema Central in Ninove en Cinema Zed in Leuven. Van 2 tot 30 oktober ook in Buda Cinema in Kortrijk.


Foto's?
Jekino

Meer weten?
www.jekino.be/sleepinggiant
www.sleepinggiantfilm.com