Het schooljaar is nu echt begonnen... Wanneer staat de eerste turnles op het programma? Staat je turnzak al klaar? Nee? Weet je wat? Jij zor...

Proefkonijnen gezocht: DETO-turnoutfit

Het schooljaar is nu echt begonnen... Wanneer staat de eerste turnles op het programma? Staat je turnzak al klaar? Nee? Weet je wat? Jij zorgt voor de turnzak, wij zullen hem vullen!

Vorig jaar rond deze tijd gaven we DETO turnpantoffels weg. Het was Seppe die ze mocht uittesten. Zijn bevindingen lees je hier. "Seppe geeft aan dat de schoenen makkelijk zitten en dat hij geen hulp meer nodig heeft om ze aan te doen. Niets dan positiefs dus over de schoenen! Hij wist me zelfs te vertellen dat er ondertussen nog kindjes in de klas zijn met 'rupsen-schoenen'."


Dit jaar doen we nog straffer. We geven nu 2 paar DETO-turnpantoffels weg. En de gelukkige proefkonijntjes krijgen daarbovenop nog een short én T-shirt. Want vanaf nu kan je sporten in een volledige DETO-outfit. Zo wordt Back to school met Brantano dit jaar extra cool!

De shortjes zijn verkrijgbaar in blauw en zwart, beide 100% polyester. Dit materiaal maakt het dragen ervan tijdens het sporten aangenamer, omdat vocht (zweet) zo makkelijker afgevoerd wordt. Er is een model voor meisjes en eentje voor jongens. De short bestaat in volgende maten: 116, 128, 140, 152 en 164. Je betaalt € 6,95 voor deze turnshort.


Om je outfit helemaal af te maken, is er het T-shirt, ook 100% polyester. Het shirt is in dezelfde maten beschikbaar en kost € 6,95. 


De Federatie van Belgische Podologen raadt de DETO-turnschoen aan. Ouders en scholen reageren enthousiast. Dit is een betaalbare turnschoen die beter aangepast is aan de voeten van opgroeiende kinderen en geschikt is voor de turnlessen zoals die vandaag gegeven worden. Deze DETO is gemaakt uit stevig canvas, biedt ondersteuning bij elke sport en laat de voetjes voldoende ademen. De turnpantoffel is uitermate geschikt voor de gymlessen in de turnzaal, want:

*  de DETO turnpantoffel sluit dankzij een handige kleefstrook veel beter aan dan de elastieken sluiting van een klassieke turnpantoffel.

* de niet-indrukbare hielomsluiting zorgt ervoor dat de hiel voldoende steun krijgt. Dit zorgt dan weer voor extra stabiliteit bij het sporten.

* de zool van de DETO turnpantoffel buigt op de juiste plaats (de tenen), in tegenstelling tot de klassieke turnpantoffel.

* de turnpantoffel groeit mee met de voeten. Een uitknipbaar kussentje aan de hiel zorgt ervoor dat je ze twee schoenmaten kan dragen.

* de binnenzool is makkelijk uitneembaar. Ideaal om op maat gemaakte zolen in te leggen.

* een EVA inlegzooltje zorgt voor extra demping.

* een goede houding is van groot belang voor de groeiende voet. Deze turnpantoffel zorgt daarom voor voldoende ondersteuning van de voetboog.

* dankzij de getekende rups leren kids al spelend het verschil tussen links en rechts.

Getest op Kinderen zkt 2 proefkonijnen, een jongen en een meisje, met turnen als lievelingsvak. Is turnen jouw lievelingsvak en zie je dat wel zitten in een DETO-turnoutfit? Stel je dan snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder (vermeld je e-mailadres) of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam en leeftijd. Vertel ook waarom turnen jouw lievelingsvak is. Reageren kan tot en met maandag 12 september.

DETO is exclusief verkrijgbaar bij Brantano, zowel online als in alle Brantano winkels. De prijs van de basisversie bedraagt €14,95 en is verkrijgbaar vanaf maat 21/22 tot en met maat 41/42. Je kan kiezen voor verschillende kleurtjes afwerking: wit, groen, blauw of roze. Heb je smalle voetjes? Kies dan voor de groene Deto SLIM FIT, speciaal ontworpen voor kinderen met smalle voeten. Voor de veterversie betaal je €19,95 en deze is verkrijgbaar vanaf maat 36 tot en met maat 46. Mama en papa? Jullie kunnen dus lekker meeturnen!


Foto's
DETO