Oma is verdwaald in haar hoofd. Kleine Lizzie probeert haar te volgen. Maar oma is niet bij te houden. Oma danst en danst de wereld uit.

Proefkonijn gezocht: Als alles kan, kan niets kapot

Oma is verdwaald in haar hoofd. Kleine Lizzie probeert haar te volgen. Maar oma is niet bij te houden. Oma danst en danst de wereld uit.

Als alles kan, kan niets kapot kruipt in het hoofd van een demente vrouw en van haar kleindochter die tracht te begrijpen wat er aan de hand is. Waar komt oma vandaan? Wie was ze vroeger? Wie is ze nu? En wat moet er nu met haar? Als alles kan, wordt oma misschien straks wel een paarse vlinder?

Componist Stan Nieuwenhuis, zangeres Aline Goffin en danseres Olympe Tits maken een familievoorstelling over dementie. Getest op kinderen én grote mensen. Met hun drietjes werden ze vorig jaar geselecteerd voor een residentie in deFENIKS en kregen ze de kans om tijdens het FENIKS FESTIVAL 2015 een fragmentje te tonen van hun voorstelling Als alles kan, kan niets kapot (8+), een ontroerend verhaal over verdwalen in je hoofd. Het werd het begin van een mooi avontuur.


In de wereld van vandaag met de groeiende vergrijzing, is Alzheimer niet meer weg te denken. Iedereen krijgt in zijn leven op één of andere manier wel te maken met dementie. Voor kinderen is het niet altijd even gemakkelijk te begrijpen wat er gebeurt. Waarom oma hen niet herkent. Of hen aanspreekt met de naam van hun broer.

Woensdag 21 september 2016 is internationale Wereld Alzheimer Dag. Op die dag zal Als alles kan, kan niets kapot in première gaan in cc Deurne.Aline Goffin is actrice/zangeres. Ze was onder andere te zien in Starend Meisje van Zonzo Compagnie en heeft haar eigen muziekproject Along a line. Stan Nieuwenhuis is componist/muzikant en won vorig jaar de European Composer Competition. Olympe Tits is danseres/autodidact fotografe en werkte samen met o.a. Sidi Larbi Cherkaoui en dansers van Anne Teresa de Keersmaeker, Pina Baush en Wim Vandekeybus. Auteur Peter Theunynck schreef de tekst voor de voorstelling en putte daarmee uit zijn eigen ervaring met zijn dementerende vader. Actrice Mieke Laureys (Ensemble Leporello) coacht het jonge gezelschap.
 


Getest op kinderen zkt een testgezin voor de première van deze ontroerende familievoorstelling. De première vindt nu woensdag 21 september om 14 uur plaats in cc Deurne. Ben jij ouder dan 8 jaar en zie je dit wel zitten? Stel je dan snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder (vermeld je e-mailadres) of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam en leeftijd. Vertel wat jij nooit wil vergeten. Reageren kan tot en met maandag 19 september.
Foto's?
Walpurgis/Stef Depover

Meer weten?
http://www.ccdeurne.be/kopseer