Ooit al een gigantisch schip in een zeesluis geparkeerd? Benieuwd hoe het er aan toe gaat in de fabriek van Dovy Keukens of het distributiec...

Open Bedrijvendag, een dag vol avonturen

Ooit al een gigantisch schip in een zeesluis geparkeerd? Benieuwd hoe het er aan toe gaat in de fabriek van Dovy Keukens of het distributiecentrum van Delhaize? Hoe een modecollectie tot stand komt of snoep wordt gemaakt? Noteer dan zeker zondag 2 oktober in je agenda, want naar goede gewoonte is het op de eerste zondag van oktober Voka Open Bedrijvendag!

Voor de 26ste editie kijken opnieuw duizenden werknemers en honderdduizenden kijklustigen uit naar een dag vol avonturen in meer dan 300 bedrijven. Ze laten je hersenen kronkelen, je ondernemerszin kriebelen en je mond open vallen van verbazing. Tussen de vaste waarden zitten ook enkele ruwe diamanten en starters die minder bekend in de oren klinken, maar zeker en vast een bezoekje waard zijn!

Wij zijn elk jaar van de partij. Hier lees je hoe Elien Open Bedrijvendag vorig jaar ervaren heeft. Een bezoek aan deze bedrijven zullen je kinderen dit jaar zeker en vast zien zitten:

Benieuwd hoe je een gigantisch schip in een zeesluis ‘parkeert’? In de 360° vaar- en manoeuvreersimulator bij Bravo Havenloodsen & Bootlieden kan je dit in volle actie meemaken. Opgelet: voor deze activiteit moet je op voorhand reserveren.
Klik hier voor meer info.


Bij Sneeuwballen Larmuseau in Gent werden de echte Gentse sneeuwballen een poos geleden nieuw leven ingeblazen. Haal de zoetekauw in jezelf naar boven en laat je verrassen door het ambachtelijke productieproces van deze Gentse lekkernij!

Klik hier voor meer info.


Ook bij Dovy Keukens in Roeselare kan je van dichtbij meemaken hoe Donald Muylle en co keukens op maat bouwen … alsof ze voor zichzelf zouden zijn. Tijdens hun laatste deelname in 2013 haalden ze een record van 11.000 bezoekers dat ze dit jaar willen breken. Op tijd komen is dus de boodschap!

Klik hier voor meer info.


Marie Méro ontwerpt in Aalter de gekende Belgische vrouwenmode. Vang een glimp op van de ontwerpen, kijk hoe patroontekenaars de mode vorm geven en baan je een weg doorheen de stoffen en kledingstukken in het magazijn. Mis ook de sneak peek van de wintercollectie niet!

Klik hier voor meer info.


Benieuwd hoe een tandwielkast van een windmolen wordt gemaakt? Of hoe deze tandwielkast ervoor zorgt dat wereldwijd windmolens draaien dankzij Belgische innovaties? Wandel dan op Open Bedrijvendag zeker bij ZF Wind Power in Lommel binnen.

Klik hier voor meer info.


Je ooit al afgevraagd wat er nodig is om één van de meest complexe luchtruimen in Europa uit de knoop te houden? Belgisch luchtverkeersleider Belgocontrol toont je hoe ze de meer dan één miljoen jaarlijkse luchtbewegingen dankzij 780 medewerkers en een hypertechnologisch luchtverkeersgeleidingscentra in goede banen leiden. Opgelet: voor een rondleiding in het Luchtverkeerscentrum of de Controletoren moet je vooraf reserveren.

Klik hier voor meer info.


Elke dag vind je verse producten terug in de rekken van de Delhaize supermarkt in je buurt. Niet iedereen staat er bij stil dat dit alles gecoördineerd wordt in een indrukwekkend distributiecentrum in Zellik waar meer dan 2.000 medewerkers elke dag het beste van zichzelf geven om de 760 vestigingen in België en Luxemburg efficient te bevoorraden. Kom jezelf verbazen over de technologische pracht van de geautomatiseerde opslagplaats en geniet van een mini foodtruckfestival achteraf.
Een bezoek aan het Delhaize distributiecentrum is uiteraard ook interessant voor kinderen. De Delhaize mascotte Pamuka is van de partij om ook de allerkleinsten te verwelkomen. Kids kunnen tevens meedoen aan een "blinde hoek" simulatie en zelf achter het stuur van een vrachtwagen kruipen.
Klik hier voor meer info.

 
Voor de meesten onder ons zijn drones niet meer dan leuk speelgoed. Op de oude luchtmachtbasis in Sint-Truiden kan je bij DronePORT echter ontdekken hoe drones tegenwoordig al door meer dan 200 Belgische bedrijven professioneel worden ingezet. Zo zijn drones bijvoorbeeld onmisbaar geworden bij inspecties van windmolens, bruggen en gebouwen, maar ook in de landbouw en nog tal van andere sectoren.

Klik hier voor meer info.
 


STB-COPTER in Wevelgem is een erkend opleidingscentrum waar je doorheen de dag kan ontdekken wat je in huis moet hebben om helikopterpiloot te worden. Als kers op de taart kan je een helikopter van dichtbij bekijken en een ritje scoren in hun vliegsimulator! 

Klik hier voor meer info.


 

Foto's?
Open Bedrijvendag

Meer weten?

http://www.openbedrijvendag.be/