Diep in de zee… woont een kleine zeemeermin die er alles voor over heeft om te zien waar de mensen zijn. Zondag 18 september is het dan zove...

De Kleine Zeemeermin op groot scherm

Diep in de zee… woont een kleine zeemeermin die er alles voor over heeft om te zien waar de mensen zijn. Zondag 18 september is het dan zover en vindt de Disneyklassieker ‘De Kleine Zeemeermin’ opnieuw haar weg naar het grote scherm op het vasteland. 

Dankzij het succesvolle concept van ‘Disney Princess at the Movies’ brengt Kinepolis één van de populairste Disneyprinsessen na 27 jaar weer tot leven, klaar om de harten te veroveren van zowel de oude als de nieuwe generatie Disneyfans.

‘De Kleine Zeemeermin’ werd vorig jaar door de Kinepolis-bezoekers in een online poll uitgeroepen tot een van de populairste prinsessenfilms van Disney. Deze 28ste Disneyklassieker uit 1989 wordt gezien als dé film die animatiefilms van Disney weer nieuw leven inblies. Met deze film begon een tijdperk dat onder filmcritici bekendstaat als de ‘Disney-renaissance’.‘De Kleine Zeemeermin’ leverde niet alleen ruim 211 miljoen dollar op, maar mocht eveneens twee Oscars voor ‘Beste Originele Muziek’ en ‘Beste Originele Song’ (‘Under The Sea’) op haar naam zetten. Ongetwijfeld zullen dus niet enkel de kleintjes, maar ook mama’s en papa’s weer op het tipje van hun stoel zitten wanneer ze de tijdloze Disneyliedjes en de betoverende figuren zoals Ariël, Sebastiaan, Botje en Jutter (her)ontdekken.

Hierbij alvast vijf leuke weetjes die je ongetwijfeld nog niet wist over ‘De Kleine Zeemeermin’:
1. De oplettende kijker spot Donald Duck, Kermit de Kikker, Goofy en Mickey Mouse op het grote feest van koning Triton in het begin van de film.
2. Tijdens het huwelijk van prins Eric en Vanessa zijn nog twee oude bekenden uitgenodigd: de koning en de hertog uit de Disneyfilm ‘Assepoester’.
3. De Amerikaanse actrice Alyssa Milano stond model voor het karakter van de kleine zeemeermin Ariël.
4. Om zo weinig mogelijk vergeleken te worden met de film ‘Splash’ (1984), waarin de blonde actrice Daryl Hannah een zeemeermin speelt, kreeg Ariël rood haar.
5. De zeeheks Ursula is geïnspireerd op de bekende Amerikaanse dragqueen Divine.De film zal zondagochtend 18 september eenmalig in het Nederlands (in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Brussel) of het Frans (in Kinepolis Brussel, Imagibraine en Luik) vertoond worden.Start van de animatie: 9u45. Start van de film: 11u00. Een ticket voor ‘Disney Princess at the Movies’ kost € 12 en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

Wie naast ‘De Kleine Zeemeermin’, ook de allerlaatste prinsesklassieker van ‘Disney Princess at the Movies’ zeker niet wil missen, zet 20 november (‘Frozen’) best nu al in de agenda.Meer weten?
https://kinepolis.be/nl/events/disney-princess-movies-zeemeermin#618

Foto's
Kinepolis