Vandaag, dinsdag 13 september, vieren Uitgeverij De Fontein en Uitgeversgroep VBK België de 100ste verjaardag van Roald Dahl. Bij een verjaa...

100ste verjaardag Roald Dahl

Vandaag, dinsdag 13 september, vieren Uitgeverij De Fontein en Uitgeversgroep VBK België de 100ste verjaardag van Roald Dahl. Bij een verjaardag horen kadootjes, vond ook Kinepolis.

In 2016 is het 100 jaar geleden dat Roald Dahl werd geboren (13 september 1916 – 23 november 1990), een jubileum dat wereldwijd gevierd wordt tijdens de Roald Dahl-week.


Kinderen en andere mensbaksels opgelet: klaar voor het enige echte Roald Dahl Woordenboek? Boordevol fantabuleuze woorden van de beste kinderboekenschrijver ter wereld.

In dit boek vind je werkelijk alle gewone én buitengebruikelijke woorden (denk maar aan snoskommer, flitspoppen of gezwamstraald) van Roald Dahl, met vrolijke voorbeeldzinnen uit klassiekers als Matilda, Sjakie en de chocoladefabriek en De GVR.


Bovendien kom je in dit woordenboek alle figuren tegen die een onvergetelijke rol spelen in de wereld van Roald Dahl, zoals juffrouw Engel, meneer en mevrouw Griezel, rookspuwende rapschranzers en Willie Wonka!

Bij Uitgeverij De Fontein verschijnen de bekende Dahl-boeken elke maand van dit jaar in een nieuw jasje. 

En ook Kinepolis viert graag mee! Wie morgen, woensdag 14 september, met zijn/haar favoriete Roald Dahl boek naar Kinepolis gaat, krijgt aan de kassa een tweede ticket voor DE GVR gratis. Haal dus snel je Matilda of De Heksen van onder het stof en geniet van deze eenmalige actie.

In de film De GVR (De Grote Vriendelijke Reus) ontmoet je Sophie, een weesmeisje dat ontvoerd wordt door een lieve reus, De Grote Vriendelijke Reus genaamd. Samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van de slechte, mensetende reuzen die de GVR pesten.

De verfilming van het wereldberoemde jeugdboek van Roald Dahl is in handen van niemand minder dan Steven Spielberg, waarvoor hij terug samenwerkt met E.T.-scenariste Melissa Mathison. De GVR is sinds 20 juli te zien bij Kinepolis. Bekijk hier de trailer. 

Getest op kinderen stuurde Margo, Nina en Mauro naar de première. Lees hier waarom je de film volgens hen écht gezien moet hebben. "Dit is zeker een to do! Wij genoten van klein tot groot voor de volle 100 procent! De kinderen willen hem zelfs nog eens gaan kijken! Het was een topnamiddag!

 


Foto's
De Fontein & Van Dale
Kinepolis

Meer weten?