Met een EGG helm wordt ' Ik moet een helm dragen ' al gauw ' Ik wil mijn helm dragen '. Leuk, veilig, comfortabel én geschik...

Veilig, comfortabel én superleuk

Met een EGG helm wordt 'Ik moet een helm dragen' al gauw 'Ik wil mijn helm dragen'. Leuk, veilig, comfortabel én geschikt voor bijna elke sport. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. 6 proefkonijntjes testten het uit.

Annick was al een hele tijd op zoek naar dé geschikte helm voor haar dochter Noor. "Noor is toch wel wat chaotisch en klungelig. De vraag van Getest op kinderen kwam dan ook als geroepen... Noor was dolgelukkig te horen dat ze de helm mocht gaan testen, aangezien ze net centjes had gespaard om een nieuwe Space Scooter Step te kopen. Een helmpje kwam hier zeker goed van pas."

De belangrijkste verwachtingen voor een helm? "Een helm moet natuurlijk voldoende bescherming bieden bij een val, maar het draagcomfort is voor ons ook erg belangrijk. Een helm dragen is niet altijd een evidentie voor Elien. Ze vindt nogal snel dat het spant of de riempjes storen haar."

Ook voor Dana, mama van Luna staan stevigheid en veiligheid voorop. "Het uiterlijk van de helm is bij ons van minder belang, maar het is wel mooi meegenomen dat je verschillende motiefjes en applicaties kan kiezen."

De 6 proefkonijntjes én hun mama's waren er benieuwd naar de EGG-helm. Het concept is erg eenvoudig. Je koopt een 'naakte' helm. Voorlopig kan je kiezen uit 2 maten: S (48-52 cm) of M (52-56 cm). Luna, Elien en Lore testten de kleinste maat. Noor, Michiel en Robbe probeerden de grote maat.
Dana: "Toen Luna de helm voor de eerste keer aandeed, krijste ze alles bijeen. Het gevoel om iets helemaal omsloten te hebben rond haar hoofd stond haar niet aan. Haar vorige helm ging niet rond de oren. Na een tweede keer en wanneer ze met de fietshelm rondfietste met papa, dan vond ze het oké."


Ann, mama van Lore en Elien: "Wat een verschil met onze vorige helmen. Daar waar de vorige helm echt 'op het hoofd' stond, omsluit de EGG-helm het hoofdje mooi. Het lijkt net een moto-helm. Lore vond het meteen goed zitten. Elien had in het begin wat last van het feit dat haar oortjes mee in de helm zaten. Maar na een tijdje was ze het helemaal gewoon. En ik? Ik vind het een wereld van verschil. De vorige helmen zaten vaak scheef op hun hoofdje of hingen soms echt los te bengelen. Dat hebben we niet meer. De EGG-helm zit als gegoten en hun o zo kostbare hoofdje zit er helemaal in."


Annick: "Wat onmiddellijk opviel bij het passen van de helm was dat zelfs haar oortjes volledig bedekt waren door de helm in vergelijking met de helm die haar broertje had waar wij altijd vonden dat het jammer was dat zijn oortjes niet mee in de helm zaten."

Je kan de naked helm zo laten als je van lekker stoer houdt, maar je kan hem ook helemaal stylen. Daarvoor kies je de skin die het best bij je past. Dat is een elastische helmovertrek met een leuke print. Ben je de skin na een tijdje beu? Niet erg, je koopt gewoon een nieuwe skin. Zo kan je de helm eindeloos aanpassen. 

Tinneke: "Robbe mocht als eerste kiezen welke helm hij graag wou van de foto. Hij koos voor de stoere zwart geblokte helm."


Dana: "De print van de helm is leuk gevonden. Er zijn allerlei verschillende motiefjes waar je uit kan kiezen. Het minder goede er aan is dat het gemakkelijk blijft hangen in velcro van bijvoorbeeld je jas of een fluo hesje. Ik zou zo’n print bijbestellen wanneer ik de helm doorgeef aan mijn zoontje en ze te klein is geworden voor Luna. Het is fijn dat je zo een helm kan veranderen voor een kind van het andere geslacht en zo kan hergebruiken."
Annelies, mama van Michiel: "De helm ziet er super cool uit met de handige scin. Michiel heeft de Engelse vlag, maar vindt de zwart-witte racescin ook heel erg leuk." Michiel koos en bestelde ondertussen al een 2de scin.


Annick: "Wat zeer leuk is, is de scin die er kan afgehaald worden en vervangen door een andere, dit maakt dat het lijkt alsof terug een nieuwe helm heeft."
Ann: "Er zijn zoveel leuke scins dat kiezen moeilijk wordt. Wij kozen voor de roze-witte bolletjes en de lichtblauwe met bloemenprint. We hebben er nog geen spijt van. Wat zijn ze kleurrijk en vrolijk. Het is een waar plezier om de helm op te zetten. Wij hebben wel een haat-liefde-verhouding met velcro. Handig voor kleine kinderhandjes, oké. Maar ik ben al zo boos geweest op die schoenen met velcro-sluiting van Elien, wanneer ze mijn nylon-kousen weer eens om zeep trekken. Of op de regenjas met velcro-sluiting van Lore die blijft kleven aan de scin van haar helm wanneer ik alles in mijn fietszak heb steken. De scin pluist dan lichtjes. Maar zo heel erg valt het ook weer niet op. Lore slaagde er ondertussen ook al in om smeervet van mijn fietsketting op haar helm te toveren. We hebben de scin met de hand gewassen en dat gaat prima.

 
Bovenop die skin kan je nog een leuke add-on toevoegen. Je helm wordt heel lief, lekker stoer of super schattig. Je kan kiezen uit: een kroontje, een hanenkam, 2 hoorntjes, een fruitsteeltje, een winterkit of een zonneklepje.Annelies: "De add-on hanenkam maakt de helm helemaal stoer! Het was even zoeken hoe die erop moest maar eens we de 'gaatjes' gevonden hadden was het een makkie. We denken wel dat de add-on niet super stevig op de scin staat... en vragen ons af als ze er bij een val ofzo niet zal afvallen (maar dat moeten we nog ondervinden). Ook duw je de add-on door de scin waardoor die een beetje afziet op de plaatsen van de gaatjes."


Annick: "De extra duiveloortjes vond Noor geweldig. Alleen hebben we gemerkt dat deze nogal snel eraf vielen en aangezien het witte waren werden deze ook vrij snel vuil, deze hebben we dan ook niet veel gebruikt.

Tineke: "Robbe kreeg er nog 2 hoorntjes bij om bovenop te plaatsen. Ik zeg vaak dat hij een klein duveltje is, dus de hoorntjes zijn erg toepasselijk. De hoorntjes komen jammer genoeg wel makkelijk los en zo is Robbe er eentje kwijtgespeeld in al zijn enthousiasme terwijl hij er in Beekse Bergen mee rond zat te crossen. Ik ga wel een nieuwe bestellen, omdat ik ze echt toepasselijk vind."
Dana: "Als add- on hebben wij gekozen voor de zonneklep. Die is zeer handig en gemakkelijk op te klikken. De andere add-ons zijn zeer leuk en grappig, maar volgens mij eerder bijzaak terwijl de zonneklep handig én functioneel is. Ook de winterset zou ik overwegen om bij te kopen omdat die heel handig zijn voor als je bijvoorbeeld gaat skiën."


Je kan er ook een extra winterkit bij kopen. Dat deed Michiel.
Annelies: "We kochten een 2de skin bij de helm, alsook de winterkit. Die is echt nodig om te skiën zodat je je skihelm kan 'vastzetten'. Bij deze kit wordt een kussentje voor de oren meegeleverd. Deze kussentjes komen wel heel snel los. Er is slechts 1 velcro om ze op hun plaats te houden. Het skiën zelf ging heel goed, maar we moesten er wel op letten dat de oorkussentjes niet loskwamen wanneer hij z'n helm afdeed."


Ann: "Wij kozen voor het kroontje voor Elien en de rode duivelsoortjes voor Lore. Het kroontje is echt ge-wel-dig! En helemaal op maat van Queen Elien. We krijgen voortdurend leuke reacties. 'Kijk, mama, dat kindje heeft een kroontje op.' en 'Oh, heb je die helm gezien? Dat was tof!'. We hebben al ontelbare keren het merk van de helm moeten vermelden aan enthousiaste passanten. En we weten ondertussen ook dat 'couronne' Frans is voor kroon. Dat woord hoorden we voortdurend toen we mensen kruisten op de dijk in De Panne. Ook Lore is blij met haar duivelsoortjes, helemaal geschikt voor ons klein duvelke. We ondervinden, net als Annick en Tinneke, wel dat de oortjes er makkelijk afschieten. Dat hebben we met het kroontje niet voor. Het kroontje blijft erg stevig zitten."


De helm past als een handschoen, op ieder hoofd. Sluiten kan je langs beide zijkanten: handig voor rechts- en linkshandigen. Met één eenvoudige klik krijg je de helm open, zelfs met één hand of bij het dragen van handschoenen. 
Annelies: "De pasvorm is handig aan te passen met de verschillende diktes foam om in de helm te plaatsen. Enige nadeel is dat de oren niet zacht omringd zijn; maar hiervoor overwegen we om de ski-kit aan te kopen. De sluiting langs weerszijden is enorm handig en gebruiksvriendelijk! Het zou handiger zijn moest het gedeelte dat de oren omringt zacht zou zijn; zodat de oren niet 'dubbel' komen te zitten bij het aan- en afdoen en zodat het ook beter zou aansluiten aan de oren."
Annick: "Het feit dat de helm langs 2 kanten kan losgemaakt door een simpele druk op een knopje maakt het heel gebruiksvriendelijk voor kids. Voordien merkten wij dat onze kleine klungel met andere helmen het steeds moeilijk had met het losmaken van de helm. Nu moeten wij haar niet meer helpen en kan ze hem zelf vastklikken. Onze klungel is natuurlijk ook al een paar keer gevallen en de helm biedt hierbij toch echt wel de juist bescherming, hij blijft ook netjes op het hoofd zitten. De helm van het kleine broertje daarentegen, moet ik regelmatig gaan rechttrekken. Ook het systeempje om de helm ergens aan te hangen is heel makkelijk, zo kan ze hem altijd netjes opbergen en op school kan ze hem perfect mee aan de kapstok hangen of aan de zijkant van haar desk."


Tinneke: "Het was even zoeken hoe hij juist open en dicht ging, maar dat vonden we gemakkelijk terug op de site van EGG. Bleek het een heel nieuw systeem te zijn waarbij je gewoon op de helm zelf moet duwen langs opzij en dus geen klipjes ofzo waar je mee zit te prullen. Ik heb het voorgedaan en Robbe wou het nadoen. Het ging niet zo makkelijk omdat hij nog niet zo’n sterke handjes heeft, maar mama en papa zijn er zelf wel enthousiast over."
Dana: "Mijn verwachtingen van de helm zijn wel ingelost in dat opzicht dat hij stevig en veilig is en goed het hoofdje omsluit. Hij past goed aan en er zijn ook allerlei extra dingen bij om de helm groter of kleiner te maken van binnenuit. De manier waarop de helm vastklikt is ook zeer goed. Het is moeilijk om als kind zelf open te krijgen en de slotjes zitten verstopt achter de skin. Als kinderen groter zijn, dan is het wel gemakkelijk om hem zelf aan en uit te doen.De helm past mooi aan en zit comfortabel wanneer hij eindelijk aan is. Hij lijkt zeer zwaar op het hoofd, maar dat is het niet."
Ann: "Dat de helm past als een handschoen is echt waar. Het hoofdje zit er mooi in, helemaal. Het sluiten is erg handig. Sluiten lukt al voor Elien en Lore, de helm weer losmaken lukt nog niet. Het openen is erg eenvoudig door te duwen langs de zijkant (boven de oortjes). Je moet niet meer vragen om hun hoofdje omhoog te doen om onder hun kind het slotje te kunnen losmaken. Met één enkele klik, langs eender welke kant, klikt het riempje los. Je moet wel wat druk zetten. Ideaal, zodat de kleine kinderhandjes het zelf nog niet kunnen."
 
Of je nu wil skiën, snowboarden, skaten, fietsen, rollerskaten, wakeboarden of kitesurfen: de EGG helm beschermt je altijd!
Annelies: "Toen we gingen skiën, ging de helm mee in de valies!! Safety first! De helm wordt hier ook nog gebruikt om te fietsen, skeeleren, waveboarden, skateboarden en schaatsen."
Annick: "De helm wordt hier dus dagelijks gebruikt om te fietsen, steppen, skateboarden en wij zijn absoluut fan!"

Dana: "We gebruiken de helm als we gaan fietsen en dit zowel met de fietskar als in het fietsstoeltje. Vanaf dat Luna naar school zal gaan, is dit dagelijks. Nu is het nog sporadisch."
Ann: "Wij doen alles met de fiets en de meisjes dragen dan altijd hun helm, iedere keer. Elien kan nu zelf fietsen en Lore oefent nog volop op haar loopfietsje. Ook dan moeten ze hun helm dragen. Het is zo'n gewoonte dat ze er niet over zeuren. En ze vinden het fijn om hun leuke helm op te zetten! Elien kan al een tijdje fietsen zonder zijwieltjes. Maar in het verkeer waagden we ons nog niet... Tot enkele weken terug. Dan ging papa af en toe met Elien fietsen. Ze vindt het zo leuk dat ze nu regelmatig vraagt om een toertje te doen. Ik vind het toch behoorlijk stresserend wanneer we straten moeten oversteken, auto's kruisen, ... Ik ben erg blij dat Elien altijd haar helm draagt. En dat doet ze met plezier. Waarschijnlijk omdat die er zo leuk uitziet!"

 
De EGG helmen zijn ontworpen, ontwikkeld en gemaakt in Nederland. Ze voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen voor verschillende sporten. Veilig, comfortabel én hip. Wat wil je nog meer?

Ann: "Wij vinden de helmen helemaal te gek. Veiligheid, draagcomfort én ze zien er nog superleuk uit ook. Als we op pad zijn, krijgen we niets dan leuke reacties."
Annelies: "Iedereen vindt het een hele coole helm. Michiel vindt het TOP!"


Robbe: "Zelf vind ik hem superstoer en mijn broers zijn stiekem wel jaloers dat zij niet zo’n coole helm hebben."

De adviesprijs voor de helm bedraagt 74,95 euro, voor de skins 14,95 euro en de add-ons kosten 9,95 euro (voor de winterkit betaal je 14,95 euro. Meer weten?
http://egghelmets.com/