Het regenboogkleedje van K3, veel kleine meisjes dromen ervan. Zingen, dansen en schitteren, net als de echte K3-meisjes: Elien en Kato d...

Schitteren als K3


Het regenboogkleedje van K3, veel kleine meisjes dromen ervan. Zingen, dansen en schitteren, net als de echte K3-meisjes: Elien en Kato deden het.


Karen, Kristel en Josje zongen en dansten door de jaren heen in een heleboel outfits. Maar het regenboogkleedje bezet een wel heel speciale plaats in de K3-garderobe. In dat iconische kleedje scoorde K3 zes jaar geleden hun eerste hit met Josje ('MaMaSé'). JBC maakte destijds al een felgesmaakte versie van het regenboogkleedje, maar een nieuwe K3 verdient natuurlijk een nieuwe outfit. "We hebben bewust samen met Studio 100 opnieuw voor de regenboog gekozen. Na al die tijd is het een symbool geworden voor K3", zegt Bart Claes, CEO van JBC.


"Kato vond het kleedje altijd al mooi, maar als ik het in de winkel zag hangen, vond ik wel dat de stof er nogal stijf uitzag. Toen Kato het voor de eerste keer aandeed, voelde het super. Het zit zeer comfortabel en ze kan er goed mee dansen. Normaal heeft Kato maat 110, maar dit kleedje valt iets kleiner en maatje 116 zit dus als gegoten", vertelt mama Cherris.


 

Toen het kleedje per post bij ons thuis aankwam, kon Elien niet wachten om het aan te trekken. Ook Lore stond te springen en mocht het (veel te grote) kleed ook eens passen. Ik had, net als de mama van Kato, de indruk dat het een stijf stofje was. Elien is heel kieskeurig en erg gevoelig voor etiketjes, stoffen, naden, ... Dus ik vreesde het ergste. Maar neen hoor! Niet nodig. Het kleedje zat als gegoten. Helemaal nergens last van. 


 

Het regenboogkleedje heeft een zilveren glans. Het A-lijnmodel is gemaakt uit kwalitatief katoen, met speelse plooitjes achteraan en een regenboog in glanzende stof vooraan. Elien vindt het een heel erg mooi kleedje. Het valt mooi, de kleuren zijn fel, speels én flatteren haar. En niet onbelangrijk: het glamour-gehalte is erg groot! Elien straalt echt wanneer ze het K3-kleedje aantrekt. Ze draagt het echt heel graag.


 

Het is geen verkleedkleedje, wel een kwalitatief stuk dat kinderen kunnen dragen om naar school of een familiefeest te gaan. "Kato draagt het zowel thuis als om op stap te gaan. Om thuis te zingen en ten dansen met de liedjes van K3 natuurlijk. Maar ook om buiten te spelen. Ze droeg het ook al op familiefeestjes en zelfs voor een dagje Plopsaland in De Panne. Iedereen die we tegenkwamen, zei dat het kleedje haar super staat met al die mooie kleurtjes."


 

Elien heeft nu 2 kleedjes van K3: het verkleedkleed en dit 'echte' kleed. Je ziet toch duidelijk verschil in materialen. Het verkleedkleedje is een dun, soepel kleedje. Dit K3-kleed is eerder 'gekleed', dus ideaal om uit mee op stap te gaan. Dat deden we. Elien stond zo zelfs al bovenop het MAS!


 

Natuurlijk heeft Kato al een aantal keer op haar kleedje gemorst. "Zelfs met kersensap en tomatensaus. Ik was bang dat deze vlekken er niet meer uit zouden gaan, maar ook dit bleek geen probleem. Gewoon binnenstebuiten in de wasmachine op 30° en het was weer zo goed als nieuw. Strijken is zelfs niet nodig."

Wil je Kato eens aan het werk zien? Dat kan in augustus. "Volgende halte voor mij en mijn mooie kleedje: het optreden van K3 bij Paal op stelten in augustus. Dan zal ik mijn coole moves laten zien." 

Leuk extraatje: JBC heeft een bijpassende rode cardigan ontworpen om bij het kleedje te dragen. De huidige K3-meisjes hadden inspraak in het ontwerp, vertelt Ann Claes, Chief Buying Officer van JBC. "Karen, Kristel en Josje hebben mee de pasvorm van het kleedje bepaald. Ze gaven aan wat ze mooi vonden en waar ze zich goed in voelden."

Het kleedje kost normaal gezien € 29,90. Maar wie snel is, kan het kleedje aan -30% kopen bij JBC.


Meer weten?
https://www.jbc.be/nl/regenboogjurkje-k3-064882asm.html